Ruoka

Söin täällä: Almassa täyteen alkupaloista

MT:n toimittaja Riitta Mustonen testasi hotelli-ravintola Alman lounaan Seinäjoella.
Riitta Mustonen
Ravintola Alma mainostaa käyttävänsä lähituottajien raaka-aineita. Merilohi tulee kuitenkin Norjasta.

Seinäjoen vanhasta rautatieläisten talosta kunnostettu hotelli-ravintola Alma henkii historiaa. Lauantailounaalla ravintolan pääsalissa tulee juhlava olo.

Lounasmenuun kuuluvat salaattipöytä, listalta valittava pääruoka, jälkiruoka ja kahvi. Hinnat vaihtelevat pääruuan mukaan 15:stä 28 euroon.

Ravintola mainostaa käyttävänsä lähituottajien raaka-aineita. Valitsen pääruuaksi merilohta, mutta se tulee Norjasta. Yllätyksekseni myös salaattipöydässä on lohta ja lisäksi esimerkiksi paahtopaistia, oliiveja, pestopastaa, briejuustoa ja aprikooseja, fetajuustoa ja herkkusieniä.

Lähituotettuja saattoivat olla sienet, perunasalaatti ja vihreä salaatti, mutta muuten antimet olivat kaukaa. Ne olivat maukkaita ja täyttivät vatsan jo yksistään. Paahtopaisti ja mustaherukkahillo olivat viedä kielen.

Lämpimän ruuan lohi oli juuri sopivan kypsä ja rapeakuorinen, mutta perunalohkot olivat jääneet tällä kertaa raaoiksi. Annosta höystivät vaniljainen valkokastike, mustat linssit ja herneenversot.

Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki

www.hotelalma.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nestlé Suomen toimitusjohtaja yllättyi: täällä lihaa ja kalaa myydään tuoreena – yhtiö tarjoaa lihankorvikkeeksi pakastettua soijaa

Huvilan maksasta maksaa mielellään – betonisten liiketalojen välissä seisoo kaunis hirsihuvila

Talvilomalla maistuu tuhti eväs – poimi tästä inspiroivat ohjeet hiihtolomalla herkutteluun

K-Citymarket Lappeenranta valittiin Vuoden Leipäkaupaksi – tuotteet on suurimmaksi osin valmistettu Suomessa, mikä on kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri