POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Ruoka

Hyvää Suomesta -merkit hintalappujen vieressä helpottavat asiakasta – Hillamarketin K-kauppias sai vinkin maitotilalliselta

MTK-Ranua palkitsi K-kauppias Anu Hietankankaan työstä, joka helpottaa kiireisiäkin kuluttajia valitsemaan kotimaisen tuotteen.
Aino Saukko
MTK-Ranuan puheenjohtaja Osmo Saukko sekä hallituksen jäsen Olli Niemelä palkitsivat kauppias Anu Hietakankaan viime perjantaina.

Ranuan Hillamarketin K-kauppias Anu Hietakangas sai paikalliselta maidontuottajalta vinkin liimata Hyvää Suomesta -merkit kaupan hyllyillä hintalappujen viereen.

Idea oli peräisin Simon K-kaupasta, jossa Janne ja Linda Vuollo olivat aiemmin kauppiaina.

Hietakankaan mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, kun kotimaiset tuotteet erottuvat entistä helpommin.

MTK-Ranua palkitsi Hietakankaan perjantaina kukin ja kunniakirjoin.

Suomalaiset kuluttajat ovat kertoneet useissa tutkimuksissa halustaan suosia suomalaista ruokaa, mutta arjen kiireessä sekä kaupan runsaiden valikoimien ääressä ruuan alkuperä usein hämärtyy.

"K-kauppias Anu Hietakangas henkilökuntineen on tehnyt kevään aikana esimerkillistä työtä kuluttajien arjen valintoja helpottaakseen", tuottajayhdistyksen puheenjohtaja Osmo Saukko toteaa.

Hietakangas muistuttaa, että Ranualla asuu paljon maataloustuottajia. Kotimaista ruokaa suosimalla työllistetään tuottajien lisäksi kymmeniä käsipareja esimerkiksi kuljetuksessa, jalostuksessa ja pakkaamisessa.

"Kaupan hyllyiltä löytyvät tuotteet voivat olla peräisin naapurista, sukutiloilta tai lähikunnista", Hietakangas toteaa.

Liha- ja maitotuotteissa on Hietakankaan mukaan hyvin tarjolla kotimaisia vaihtoehtoja, mutta juustoissa on paljon ulkomaista tarjontaa.

"Siihen pitää kiinnittää huomiota."

Leipien taikinoiden alkuperä on puhuttanut paljon, mutta aika hyvin sitä saa täysin kotimaisena, Hietakangas vakuuttaa.

Myös mehuissa raaka-aine tulee usein ulkomailta, vaikka ne valmistettaisiin ja pakattaisiinkin Suomessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksittäisen vegetuotteen huono maku ja suunnittelu sabotoi kaikkia kasvistuotteita – "Kunhan se on kasvista"- ajattelulla ei pärjää markkinoilla

Uusi leipomokahvilaketju aloittaa – paikallisen leipomon tuotteet haastamaan kaupan paistopisteitä

Kysely: Suomalaiset suhtautuvat kasvisruokaan myönteisemmin kuin ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset

Herkkujen Suomi aikaistuu kesästä huhtikuulle ja siirtyy Messukeskukseen