Ruoka

EU rajoittaa transrasvan käyttöä elintarvikkeissa

Osittain kovetettua rasvaa eli transrasvaa saa olla enintään kaksi prosenttia.
EU
EU rajoittaa transrasvan käyttöä elintarvikkeissa.

”Suomessa transrasvan saanti vain 0,4 prosenttia energiansaannista, ja tästäkin suurin osa tulee maitotuotteista. Lisäksi olemassa olevien tietojen mukaan elintarvikkeiden transrasvapitoisuudet ovat keskimäärin alle kaksi prosenttia rasvasta, eli EU:n uusi raja ei ole niin kunnianhimoinen kuin voisimme itsellemme asettaa”, sanoo elintarvikeylitarkastaja Anna Lemström maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa.

Transrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitautien riskiin on ollut tiedossa jo pitkään. Sitä on ravitsemussuosituksissa eri maissa rajoitettu. Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan transrasvan saanti tulisi olla niin alhainen kuin mahdollista ja ainakin alle prosentti kokonaisenergiansaannista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Arvaatko mikä on valittu vuoden 2020 vihannekseksi? Suomalaiset rakastavat sen raikasta makua ja rapsakkaa suutuntumaa

Välipala pelastaa koululaisen pitkät iltapäivät – Asiantuntija vinkkaa suosikkivälipalansa, josta saa puhtia läksyjen tekoon

Suomalaisolut valittiin Lontoossa maailman parhaaksi

Suomalaistutkimus: Riskiryhmään kuuluvilla, runsaasti viljaa syövillä lapsilla on muita suurempi riski saada diabeteksen esiaste