POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Ruoka

Söin täällä: Matildankartanossa ei ole ruokalistaa

Ruokaa tehdään niistä aineksista, mitä kulloinkin saadaan.
Brunssilautasen kesäiset maut hurmaavat.

Matildankartano pienessä Mathildedalin kylässä Salossa avautui asiakkaille toukokuussa.

Leipomoravintolaksi itseään kutsuvassa talossa voi nauttia tarjoilusta joko sisällä uusiohuonekaluin ja ryijyin sisustetuissa saleissa tai puutarhassa vaikka räsymaton päällä.

Ravintolasta voi ostaa myös piknik-korin mukaansa.

Ruokalistaa ei ole, koska leipuri Elina Rantamäen mukaan ruokaa tehdään aina niistä aineksista, mitä kulloinkin saadaan.

Tänään brunssilautasella on maalaisleipää, jonka päällä on Kolatun vuohenjuustogoudaa. Nokkosfrittatalle seuraa tekee leipäsalaatti, missä on paikallista parsaa. Kaiken kruunaa suolaisenmakea galette-piiras raparperista ja Kolatun brie-juustosta. Herkkua!

Kahvi on paikallisen panimon paahtamaa.

Rantamäen ajatus "vähemmän ja parempaa" toteutuu annoksessa täydellisesti.

Mukaan lähtee vielä leipomon juureen leivottua maa-artisokkaleipää, timjamilla maustettua patonkia ja pekaanipullaa.

Matildankartano, Bremerintie 4, Mathildedal

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksittäisen vegetuotteen huono maku ja suunnittelu sabotoi kaikkia kasvistuotteita – "Kunhan se on kasvista"- ajattelulla ei pärjää markkinoilla

Uusi leipomokahvilaketju aloittaa – paikallisen leipomon tuotteet haastamaan kaupan paistopisteitä

Kysely: Suomalaiset suhtautuvat kasvisruokaan myönteisemmin kuin ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset

Herkkujen Suomi aikaistuu kesästä huhtikuulle ja siirtyy Messukeskukseen