Ruoka

Ruoka on kortilla Aurajoen varrella

Turun ravintolat houkuttavat kävijöitä herkkuannoksilla. Food Walk -kortin maistelumalli voisi toimia muuallakin Suomessa.
Gustavon pinxtot eli lohiceviche ja viiriäisenkoivet tattivaahdossa veivät viime kesänä kielen.

Museokortilla voi käydä museoissa, mutta Turussa toimii ruokakortti: 44 euron Food Walk -kortilla voi valita kymmenestä mukana olevasta ravintolasta tai kahvilasta viisi, joissa maistella ruokakävelylle valittuja annoksia.

Turusta löytyy syötävää ominkin päin, mutta kortin kanssa olen uskaltautunut sellaisiinkin pöytiin, joihin en muuten olisi mennyt.

Esimerkiksi Smörin kala-alkupala oli toissa vuonna suussa sulava, Gustavon pinxtot eli lohiceviche ja viiriäisenkoivet tattivaahdossa viime kesänä aivan upeita ja Radisson Blu Marina Palace Hotel -hotellin nyhtöpossuburgerkin kerrassaan mainio – vaikka hotelliravintolan terassiruoka hiukan epäilyttikin. Annosten koko vaihtelee, mutta laivaravintolan Svarte Rudolfin lämmin leipä täyttää kyllä vatsan ja Cafe Artin jälkiruokatorttu loput.

Moniin paikkoihin tekee mieli palata, mikä lienee kortin tarkoituskin. Mieleen tulee myös: miksei Aurajokivarren ideaa voisi laajentaa muuallekin? Tehdä koko Suomeen lähiruokakortti, jolla voisi poiketa nolostelematta maistelemaan vain yhden annoksen hiukan sivummallakin oleviin aittakahviloihin ja kartanoravintoloihin.

Juttua korjattu 20.7. klo 10.09: Hotellin nimi Radisson Blu Marina Palace Hotel, ei Grand Marina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kasvatetun kalan omavaraisuusaste on laskenut Suomessa alle 15 prosenttiin – Elinkeino on täysin riippuvainen Ruotsista ja Norjasta

Atria saa vihdoin oman ravintolansa auki Helsinkiin – lihantuottajat esillä bistron kunniagalleriassa

Herkkävatsaisille ilouutinen: Fazer kehitti vehnäleivän, joka ei turvota mahaa ja pieretä

Useat kaupungit raivaavat ravintoloille tilaa laajentaa terassejaan – tukee yritysten toipumista koronakevään katastrofista