Ruoka

Uutissuomalainen: Koulut ovat lähes kokonaan jättäneet käyttämättä EU:n hedelmätuen – myös maitotukea jäänyt runsaasti käyttämättä

Tukirahaa olisi ollut viime lukuvuonna käytettävissä maitoon noin 3,8 miljoonaa euroa ja hedelmiin 1,6 miljoonaa euroa.
Jaana Kankaanpää
Koululuille on voitu hakea kouluhedelmätukea vuoden 2017 elokuusta lähtien. Koulumaitotukea taas on voinut saada jo vuodesta 1995 lähtien.

Suomalaiset koulut jättivät viime lukuvuonna lähes kokonaan käyttämättä EU:n hedelmätuen. Asiasta kirjoittaa Uutissuomalainen.

Kouluhedelmätuesta jäi Uutissuomalaisen mukaan käyttämättä 90 prosenttia. Koulumaitotuestakin käyttämättä jäi käyttämättä lähes puolet.

Koululuille on voitu hakea kouluhedelmätukea vuoden 2017 elokuusta lähtien. Koulumaitotukea taas on voinut saada jo vuodesta 1995 lähtien.

Uutissuomalaisen mukaan tukirahaa olisi ollut käytettävissä maitoon noin 3,8 miljoonaa euroa ja hedelmiin 1,6 miljoonaa euroa.

Maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Sandholm toteaa Uutissuomalaiselle, että tilannetta selittää hedelmätuen tapauksessa se, että tukijärjestelmä on niin uusi.

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen arvioi Uutissuomalaisen haastattelussa, että yksi syy kouluhedelmätuen vähäiselle käytölle on se, ettei tuen olemassaolosta juurikaan tiedetä. Hän sanoo, että asiaa koskevassa viestinnässä on ollut puutteita.

Koulumaitotuki on tarkoitettu päivähoidossa, perusopetuksessa ja toisen asteen opetuksessa oleville lapsille ja nuorille, kouluhedelmätuki peruskoululaisille.

Uutissuomalainen: EU-tuettuja kasviksia harvoin koululaisten suihin – Kouluhedelmätuesta jäi lähes 90 prosenttia käyttämättä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atria: Broilerimme ilmastopäästöt ovat yli 40 prosenttia pienempiä kuin tuontikanan – soija vaikuttaa suuresti hiilijalanjälkeen

Mikä on naudan ilmastovaikutus, entä ympäristövaikutus? Entä onko se eettisempi valinta kuin broilerin- tai sianliha?

Voiko perunaa nostaa maasta vielä joulupöytään? Tutkija vastaa

Luulitko, että pakastepizza kannattaa paistaa uunin keskiosassa pellillä? Valmistaja kertoo, miten se oikeasti kannattaa tehdä