Ruoka

MT testasi: Miltä maistuu Kivijärvi-pitsa?

Pitsan täytteet yllättävät: savumuikkuja, hollandaise-kastiketta ja tilliä.
Riitta Mustonen
Salpa-hotellin pitsan syönnin kruunaa upea järvimaisema.

Salpa-hotelli Luumäellä kuutostien varressa avautui kaksi vuotta sitten. Ohi ajavalta jää näkemättä, millaiset maisemat hotellin terassilta aukeavat alapuolella siintävälle Kivijärvelle.

Hotellin ravintolan listalla on tavanomainen valikoima ruokia, mutta nyt tultiin testaamaan paikan erikoisuus, Kivijärvi-pitsa.

Olihan se elämys. Pitsan täytteet ovat kalaisat: lohta ja savumuikkuja. Niiden lomaan on viipaloitu tuoretta tomaattia, punasipulia, keitettyä kananmunaa ja tietenkin juustoa.

Yllättävimmät ainekset ovat päälle pursotettu hollandaise-kastike ja tilli. Ei siis tuttua oreganoa tai pitsamaustetta.

Kokonaisuus on varsin maukas ja erittäin mehevä. Yhdestä pizzasta riittäisi syötävää toiseenkin kertaan, jos vain malttaisi jättää osan doggiebagiin.

Jos vain sää suosii, niin kannattaa ruokailla terassilla. Tällä kertaa kokemuksen kruunasi järveltä lämpimästi paistava ilta-aurinko.

Hotelli Salpa, Itsenäisyydentie 609 c, Luumäki

www.hotellisalpa.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valviran haaviin jää yhä useammin "laiton olut"

Viron Võrumaa houkuttelee vieraita ruualla

Villiyrttikokki villiintyi nyt sienistä: Metsäsienet ovat yhtä luksusta lautasella kuin hummeri tai kyyhky

Tiesitkö? Oluen alkoholipitoisuus ei ole välttämättä se mikä etiketissä kerrotaan