Ruoka

Kuluttaja: Lihan ja juuston korvikkeet eivät aina ole terveellisiä

Kasvisjuustoissa on runsaasti kovaa rasvaa ja paljon suolaa.
Hanna Linnove
Lihan ja juuston korvikkeiksi tarkoitetut kasvisvaihtoehdot ovat nyt trendi. Kasvispohjainen leivänpäällinen ei kuitenkaan automaattisesti ole terveellinen tai hyvänmakuinen, Kuluttaja-lehti muistuttaa.

Lihan ja juuston korvikkeiksi tarkoitetut kasvisvaihtoehdot ovat nyt trendi. Kasvispohjainen leivänpäällinen ei kuitenkaan automaattisesti ole terveellinen tai hyvänmakuinen, Kuluttaja-lehti muistuttaa.

Kasvisjuustot sisältävät lähes poikkeuksetta kookosöljyä, joka on kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa. Lehden vertailun kaikissa kasvisjuustoissa on kovaa rasvaa runsaasti, yli 20 prosenttia. Lisäksi kaikissa on paljon suolaa.

Vähiten epäterveellinen kasvisjuusto oli testin ainut kotimainen, Porlammin meijerin Vege Plus Gouda.

Kasvisjuustot eivät välttämättä ole eläintenystävän ratkaisu. Kuluttajan mukaan jotkut kookosviljelijät käyttävät kookospähkinöiden keräämiseen apinoita, joita saatetaan kohdella huonosti.

Kuluttajan vertailemista kasvisleikkeleistä lähes kaikki ovat terveellisempiä kuin perinteiset lihaleikkeleet.

Makutestin selvä voittaja oli Bon Soya -merkkinen savustettu kasvisleikkele, joka maistui makuraadin mielestä meetvurstilta. Siinä on paljon suolaa.

Kuluttaja: Lähes juustoa, melkein makkaraa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

VR juottaa liikematkustajille tanskalaista ja brittiläistä kahvimaitoa: "Markkinoilla ei ole kotimaista vaihtoehtoa"

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"

Söin täällä: Lounaalla laineilla – maisemaristeilyllä saa silliä ja kuulee Helsingin historiaa päälle

Lidl kertoo lisänneensä suomalaista ruokavientiä roimasti – "Ei ole mitään syytä hidastaa tahtia"