Ruoka

Silmusalaattimies: Embla-kisa poiki lupaavat kontaktit

Samuli Laurikainen odottaa versojen kasvatusbisneksen laajentuvan Islantiin.
Sanne Katainen
Samuli Laurikaisen tavoitteena on laajentaa versobisnestä ulkomaille.

Silmusalaatti oli Suomen finalistiehdokas Pohjoismainen ruokayrittäjä -sarjassa Embla-kilpailussa. Voittajaksi selvisi Ruotsin Bondens skafferi, mutta Silmusalaatti-yrittäjä Samuli Laurikainen kokee, että oli jo voitto päästä mukaan loppukilpailuun Islannin Reykjavikiin.

"Embla toi näkyvyyttä ja oli myös hyvä syy ottaa yhteyttä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin Islannissa. Oli myös supermukavaa tutustua kollegoihin. Samojen asioiden kanssa painitaan niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa", Laurikainen summaa.

Laurikainen oli ennen matkaa sopinut Reykjavikiin kolme bisnestapaamista: kaksi niistä oli mahdollisia Silmusalaatin konseptin ostajia ja yksi islantilaista teknologiaa edustava taho.

"Nyt on saatu keskustelu alkuun ja saavutettu yhteinen tahtotila. Tavoitteena on myydä kehittämääni tuotantotekniikkaa Islantiin, minne se sopisi erinomaisesti."

Emblasta kaksi voittoa Suomeen

Insinööri kehitti viljelystä vauhtilajin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oletko toivoton nuotion sytyttäjä? Asiantuntija kertoo 8 vinkkiä, joiden avulla liekki roihahtaa

Efsa: Eurooppalaiset pitävät turvallisuutta yhtenä tärkeimpänä kriteerinä ruokaostoksilla – eniten huolta aiheuttavat antibiootit ja torjunta-aineet

Muurinpohjalla paistuvat letut ja lämpimät leivät

Lääkärin palsta: Energiajuomilla sydän- ja verenpainevaikutuksia