Ruoka

Villiruoka valtaa nyt Kuopion – maistuisiko horsmakeitto tai pihasauniojäätelö?

Pohjoissavolainen villiruokafestivaali levittäytyy kymmeneen kuopiolaiseen ravintolaan.
Satoa Goes Wild
Villiruokafestivaali järjestetään Kuopiossa jo kuudetta kertaa.

ProAgria Pohjois-Savon ja Maa- ja kotitalousnaisten tuottama Satoa goes wild -festivaali vetää jälleen lauantaina ja sunnuntaina kulinaarituristeja Kuopioon. Ideana on kiertää nauttimassa villiruoka-annoksia kaupungin huippuravintoloissa ja viihtyä myös tanssin ja musiikin parissa.

Joka ravintola on kehittänyt omat erikoisuutensa. Esimerkiksi Isä Camillossa voi herkutella nokkospannukakulla, porkkanalla ja voikukkagremolatalla. Bierstubessa lusikoidaan horsmakeittoa ja nokkosnäkkäriä ja Hygge Brossa imaistaan villiyrttismoothiet.

Kahvila Houkutuksessa selviää, miltä maistuu luomujädeburgeri kolmella villiyrttijäätelöllä. Musta Lammas luottaa pihasaunio-eskimojätskiin.

Ennakkoon hankitulla 43 euron festivaalipassilla pääsee maistelemaan haluamiaan annoksia. Yksittäin ostettuina annosten hinta on kympin hujakoilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lidl kertoo lisänneensä suomalaista ruokavientiä roimasti – "Ei ole mitään syytä hidastaa tahtia"

Suomi on Tanskaakin isompi olutmaa – vielä 1970-luvulla keskiolutta pidettiin kurakaljana

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa on ylittänyt tavoitteensa – 130:tä vapaaehtoista yhdistää ajatus siitä, että ruokaa ei tulisi laittaa roskiin

Aarre: Tiesithän, että ahomansikassa on rutkasti rautaa? Myös sen kannat ja lehdet sopivat ruuanlaittoon