Ruoka

Villiruoka valtaa nyt Kuopion – maistuisiko horsmakeitto tai pihasauniojäätelö?

Pohjoissavolainen villiruokafestivaali levittäytyy kymmeneen kuopiolaiseen ravintolaan.
Satoa Goes Wild
Villiruokafestivaali järjestetään Kuopiossa jo kuudetta kertaa.

ProAgria Pohjois-Savon ja Maa- ja kotitalousnaisten tuottama Satoa goes wild -festivaali vetää jälleen lauantaina ja sunnuntaina kulinaarituristeja Kuopioon. Ideana on kiertää nauttimassa villiruoka-annoksia kaupungin huippuravintoloissa ja viihtyä myös tanssin ja musiikin parissa.

Joka ravintola on kehittänyt omat erikoisuutensa. Esimerkiksi Isä Camillossa voi herkutella nokkospannukakulla, porkkanalla ja voikukkagremolatalla. Bierstubessa lusikoidaan horsmakeittoa ja nokkosnäkkäriä ja Hygge Brossa imaistaan villiyrttismoothiet.

Kahvila Houkutuksessa selviää, miltä maistuu luomujädeburgeri kolmella villiyrttijäätelöllä. Musta Lammas luottaa pihasaunio-eskimojätskiin.

Ennakkoon hankitulla 43 euron festivaalipassilla pääsee maistelemaan haluamiaan annoksia. Yksittäin ostettuina annosten hinta on kympin hujakoilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valviran haaviin jää yhä useammin "laiton olut"

Viron Võrumaa houkuttelee vieraita ruualla

Villiyrttikokki villiintyi nyt sienistä: Metsäsienet ovat yhtä luksusta lautasella kuin hummeri tai kyyhky

Tiesitkö? Oluen alkoholipitoisuus ei ole välttämättä se mikä etiketissä kerrotaan