Ruoka

Vihreät kokoustavat härkislasagnen ja soijapihvien voimalla

Puoluekokoukseen on suunniteltu kasvispainotteinen ruokalista yhdessä järjestäjien kanssa. Keittiömestari vakuuttaa ruuan kotimaisuusasteen olevan korkea.
Jaana Kankaanpää
Kuvituskuva.

Vihreät viettävät puoluekokoustaan Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) tiloissa. Lounasruokailun kokoustajille ja vierailijoille mahdollistaa kampusravintola Skene.

Lauantaina ruokalistalla oli härkislasagnea tai vegaanisia palsternakka-soijapihvejä punajuuritsatsikin sekä perunan ja riisin kera.

Viikonlopun ajan keittiömestarina toimiva Harri Siltanen kertoo ruokalistan olevan sovittu yhdessä Satakunnan Vihreiden kanssa. Vihreiden toiveena oli nimenomaan kasvisruoka, ja myös vegaaninen vaihtoehto.

Ammattikorkeakoulun tiloissa toimii myös kahvila Agora, josta saa kahvin lisäksi pientä purtavaa. Myös kahviotuotteiden kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja on puoluekokouksen alla Siltasen mukaan lisätty, mutta vitriinistä löytyi myös muna-meetvurstisämpylä ja graavilohileipä.

Sekä lounasravintolaa että kahviota pyörittää Tampereen ylioppilaskunnan omistama Juvenes Oy, joka arkisin tarjoaa opiskelijahintaista lounasta yhdeksällä paikkakunnalla. Siltanen sanoo, että ruuassa kiinnitetään huomiota kotimaisuuteen, ja suomalainen tuote valitaan aina kun se on mahdollinen.

Ylijäämäruokaa pyritään hyödyntämään parhaan mukaan ravintolassa udelleen, mutta loppu jää hävikkiin.

Siltanen kertoo saaneensa palautetta hyvästä lasagnesta, mutta epäekologisen riisin käytöstä tuli noottia. Huomenna lisukkeena on perunan lisäksi pastaa. Sen kylkeen saa valita Härkis con carnea tai falfelpyöryköitä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tamperelaisopiskelijoiden vastaveto: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla

Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan

Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu – myös lihavuus on yksi aliravitsemuksen muodoista

Pasilan jättimäisen kauppakeskuksen K-Supermarket Triplan palvelutiskissä on vain kotimaista lihaa – tarjolla myös särkisushia