POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Ruoka

Salarakas on vuoden paras grillimakkara

Tammelan Makkaramarkkinoiden kilpailuun 2019 osallistui 17 valmistajaa yhteensä 31 makkaralla.
Sanne Katainen
Suomen makkaroiden aateli laitettiin parhaimmuusjärjestykseen Tammelan Makkaramarkkinoiden Makkaramestarikilpailussa. Kuvituskuva.

Vuoden parhaaksi grillimakkaraksi on valittu Makuliha Oy:n Salarakas-makkara.

Parhaan mausteisen makkaran palkinnon sai puolestaan Katinalan Lihakaupan Chili-Emmental.

Vuoden parhaaksi raakamakkaraksi valittiin Helsingin Makkaratehtaan lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli.

Samainen Mustaleima-Valkosipuli on myös vuoden paras uutuusmakkara.

Yleisön suosikkimakkaraksi nousi Helsingin Makkaratehtaan Rööperin Chilligrilli.

Tuomaristo maistoi kaikki kilpailumakkarat ja arvosteli jokaisen viittä ominaisuutta. Voittajat valikoituivat näiden ominaisuuksien pistekeski-arvon perusteella.

Arviointikriteereinä olivat makkaroiden ulkonäkö, kuori, maku, suutuntuma ja jälkimaku.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen oli tuomariston jäsen.

Yleisön suosikista äänestettiin Makkarabuffetissa niin, että jokainen syöjä jätti äänestyslaatikkoon lempimakkaransa numeroidun cocktailtikun.

Tarjolla oli kaikkia kisamakkaroita ilman valmistajatietoa. Yleisöääniä annettiin 335.

Tammelan Makkaramarkkinoiden kilpailuun 2019 osallistui 17 valmistajaa yhteensä 31 makkaralla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksittäisen vegetuotteen huono maku ja suunnittelu sabotoi kaikkia kasvistuotteita – "Kunhan se on kasvista"- ajattelulla ei pärjää markkinoilla

Uusi leipomokahvilaketju aloittaa – paikallisen leipomon tuotteet haastamaan kaupan paistopisteitä

Kysely: Suomalaiset suhtautuvat kasvisruokaan myönteisemmin kuin ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset

Herkkujen Suomi aikaistuu kesästä huhtikuulle ja siirtyy Messukeskukseen