Ruoka

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"

Keskustan kansanedustaja huomauttaa, että pohjoismainen ruokavalio nojaa eläinperäisyyden lisäksi paikallisuuteen, villin luonnon hyödyntämiseen, rukiiseen sekä kasvukausiin.
Jarkko Sirkiä
Kärnä perustelee kantaansa sillä, että aineettoman kulttuuriperinnön luettelo sisältää jo Välimeren ruokavalion sekä ranskalaisen gastronomian.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä haluaa, että pohjoismainen ruokavalio lisättäisiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Kärnä perustelee kantaansa sillä, että aineettoman kulttuuriperinnön luettelo sisältää jo Välimeren ruokavalion sekä ranskalaisen gastronomian.

"On äärettömän tärkeää, että pyrimme aktiivisesti saamaan myös pohjoismaisen ruokavalion samaan luetteloon. Pohjolan ruokavalio, joka on tehnyt elämisen täällä mahdolliseksi, on suojelemisen arvoinen ja terveellinen", hän kommentoi tiedotteessa.

Keskustan kansanedustaja huomauttaa, että pohjoismainen ruokavalio nojaa eläinperäisyyden lisäksi paikallisuuteen, villin luonnon hyödyntämiseen, rukiiseen sekä kasvukausiin.

"On muistettava, että lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on aina ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta", hän lisää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pakettijäätelöt yleensä kotimaisia – suosituimmat puikot ja tuutit tuodaan ulkomailta

HS: Herneproteiinin markkinat käyvät niin kuumina, että tuotteesta on tullut hirveä pula

Vadelma on pitänyt kuluneesta kesästä – marjoja riittää säilöttäväksi

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"