Ruoka

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"

Keskustan kansanedustaja huomauttaa, että pohjoismainen ruokavalio nojaa eläinperäisyyden lisäksi paikallisuuteen, villin luonnon hyödyntämiseen, rukiiseen sekä kasvukausiin.
Jarkko Sirkiä
Kärnä perustelee kantaansa sillä, että aineettoman kulttuuriperinnön luettelo sisältää jo Välimeren ruokavalion sekä ranskalaisen gastronomian.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä haluaa, että pohjoismainen ruokavalio lisättäisiin YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Kärnä perustelee kantaansa sillä, että aineettoman kulttuuriperinnön luettelo sisältää jo Välimeren ruokavalion sekä ranskalaisen gastronomian.

"On äärettömän tärkeää, että pyrimme aktiivisesti saamaan myös pohjoismaisen ruokavalion samaan luetteloon. Pohjolan ruokavalio, joka on tehnyt elämisen täällä mahdolliseksi, on suojelemisen arvoinen ja terveellinen", hän kommentoi tiedotteessa.

Keskustan kansanedustaja huomauttaa, että pohjoismainen ruokavalio nojaa eläinperäisyyden lisäksi paikallisuuteen, villin luonnon hyödyntämiseen, rukiiseen sekä kasvukausiin.

"On muistettava, että lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on aina ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta", hän lisää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli

Tökkivätkö lihan korvikkeet? – Kasviproteiinien lisäämisen lautaselle voi aloittaa vaikka tölkkipavuilla