Ruoka

Söin täällä: Klassisia herkkuja Haikossa

Haikon kartanon ruoka oli hyvää ja mehevää, hyvin klassista ranskalaista.
Erityisesti petrattavaa Haikon kartanossa on alkuperien merkitsemisessä. Niiden selvittely jää täysin ruokailijan omalle vastuulle.

Haikon kartano on kauniina kesäpäivänä ihastuttava matkakohde. Kartanon puutarhassa käyskentely ja kylpyläuinti virittävät hienosti ruokahalun. Allasosaston ikkunasta voi seurailla myös linnunpöntön asukkaita.

Söimme kartanon ravintolassa Pastori-menun, jonka hinta oli 68 euroa. Stockmannin kanta-asiakaskortilla sai alennusta kympin.

Menussa on neljä ruokalajia: Mustekala-kampasimpukkamosaiikkia ja kylmäsavustettua haukea, toisena tiristettyä vasikan kateenkorvaa ja valkosipuliaiolia, pääruokana täytetty viiriäinen, madeirakastiketta ja tryffeliä sekä lopuksi punaherukka-posset ja ruby-suklaata.

Ruoka oli hyvää ja mehevää, hyvin klassista ranskalaista. Terää, mausteisuutta ja happamuutta, olisi kaivattu kohottamaan ja raikastamaan täyteläisiä makuja ainakin alkuruuassa.

Kalaruoka oli hieman tylsä ja kateenkorva rasvainen. Sen sijaan viiriäinen ja jälkiruoka olivat herkullisia.

Erityisesti petrattavaa on alkuperien merkitsemisessä. Niiden selvittely jää täysin ruokailijan omalle vastuulle.

Hotelli Haikon Kartano, Haikkoontie 114, 06400 Porvoo, https://www.haikko.fi/ravintolat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaurabuumi näkyy leipomossa ja kauran kulutuksessa – Vaasanin kaurapalaleipien myynti kasvoi vuodessa 38 prosenttia

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveyslautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen: Pouttu ei saa käyttää markkinoinnissaan kasvisliha-termiä

Joko tunnet tämän peltojuurikkaan: ”Pysyy salaateissa rapeana ja freesinä, ei litisty eikä vetisty" – "Sopii myös lämpimiin ruokiin, voit käyttää samoin kuin keräkaalia"

Miten onnistuu yli satavuotiaan kirkon mallintaminen piparista? Katso videolta, kuinka upea projekti etenee