Ruoka

Yle: Mansikan pakastamisessa ei ole järkeä

Tuoreiden mansikoiden kotipakastaja ei säästä hinnassa verrattuna kaupan pakastealtaasta ostettuihin marjoihin.
Pentti Vänskä
Moni pakastaa mansikkaa kotona, vaikka se ei välttämättä ole kannattavaa verrattuna valmiiksi pakastettujen marjojen ostamiseen.

Mansikoiden pakastamisessa itse ei ole taloudellista järkeä, selviää Ylen uutisesta.

Puoli kiloa tuoretta mansikkaa maksaa tänä kesänä 4–7 euroa. Sama määrä kotimaista, valmiiksi pakastettua mansikkaa maksaa reilut viisi euroa.

Suomalaiset pakastavat silti mansikkaa innokkaasti. Taustalta löytyykin muita syitä kuin taloudellinen ajattelu.

Yle: Mansikan kotipakastamisen voi nyt unohtaa – "Mansikoiden pakastaminen itse ei ole kannattavaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku

Korpilahdella perehdytään sianlihan saunapalvaamisen saloihin – EU oli vähällä kieltää koko perinteisen menetelmän vuonna 2017