Ruoka

Yle: Mansikan pakastamisessa ei ole järkeä

Tuoreiden mansikoiden kotipakastaja ei säästä hinnassa verrattuna kaupan pakastealtaasta ostettuihin marjoihin.
Pentti Vänskä
Moni pakastaa mansikkaa kotona, vaikka se ei välttämättä ole kannattavaa verrattuna valmiiksi pakastettujen marjojen ostamiseen.

Mansikoiden pakastamisessa itse ei ole taloudellista järkeä, selviää Ylen uutisesta.

Puoli kiloa tuoretta mansikkaa maksaa tänä kesänä 4–7 euroa. Sama määrä kotimaista, valmiiksi pakastettua mansikkaa maksaa reilut viisi euroa.

Suomalaiset pakastavat silti mansikkaa innokkaasti. Taustalta löytyykin muita syitä kuin taloudellinen ajattelu.

Yle: Mansikan kotipakastamisen voi nyt unohtaa – "Mansikoiden pakastaminen itse ei ole kannattavaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

HS: Helsingin kaupunki aikoo vähentää naudanlihan käyttöä myös kouluissa ja vanhainkodeissa

VR:n ravintolavaunuihin on tulossa hirvikeittoa ja porkkana-inkiväärikeittoa – klassikkolihapullista ei luovuta

Keskustan Anne Kalmari Helsingin yliopiston ravintoloiden naudanlihapäätöksestä: "Täysin epäjohdonmukainen"

Tamperelaisopiskelijoiden vastaveto: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla