Ruoka

Keskustelu mansikoiden pakastamisesta käy kuumana – katso, mitä MT:n lukijat kommentoivat

Onko mansikoiden pakastaminen kannattavaa? MT:n lukijat kävivät asiasta runsasta keskustelua Facebookissa.
Pentti Vänskä
Mansikoiden pakastus herättää tunteita.

MT uutisoi tiistaina, ettei mansikoiden pakastaminen ole välttämättä taloudellisesti järkevää. Pakastettujen mansikoiden kilohinta on usein korkeampi kuin tuoreiden. Asiasta uutisoi ensimmäisenä YLE.

Asia herätti keskustelua Facebookissa. Suurin osa kommentoijista puolsi pakastamista, mutta myös vastakkaisia mielipiteitä ilmeni.

Lue alta kommentteja ja kerro oma mielipiteesi kommenttikentässä!

Kannattavuudesta en tiedä, mut paljon säästyy bensaa kun ei tarvitse joka pussia kaupasta lähteä hakemaan.

Päivi Riikkonen

Me olemme niin sairaan kaupunkilaisia, että ostamme mansikat kaupasta pakastettuina sitä mukaa kun niitä kuluu. Hoituu ihan muiden ostosten lomassa. Meidän pitäisi hankkia erikseen pakastin marjoja varten, jos haluaisimme niitä itse poimia ja säilöä. Ei kovin kannattavaa sekään.

Mariaana Nelimarkka

Kyllä pakastan, höpisköön joku asiantuntija mitä lystää.

Sanna Inkilä

Tämä ei ole niitä asioita, joissa katsotaan hintaa. Suoraa tuottajalta ostan, tiedän kenelle se raha menee ja tiedän missä mansikkani ovat kasvaneet. Sitäpaitsi kaupasta ei saa viipaloitua eikä soseutettua mansikkaa.

Kirsti Kuusisto

Ajatelkoon kuka mitä tahansa niin joka kesä pakastan mansikat ja muutkin marjat. Talvella syön sellaisenaan (yön yli sulaneena). Kun itse tietää mistä ne poimittu niin ovat myös turvallisia syödä. Talven pakastemarjat ovat yleensä ulkomaisia, niihin sisältyy vatsatautiriskejä.

Veli-Matti Varis

Ai onko kauppojen pakastealtaissa kotimaistakin mansikkaa talvella? Minä olen löytänyt vain ulkolaisia. Niitä josta ties kuinka moni on saanut ruokamyrkytyksen.

Sirpa Salo

Ei kannata mutta onhan se varmaan kiva harrastus.

Tomi Mastomäki

Aiheet mansikka
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku

Korpilahdella perehdytään sianlihan saunapalvaamisen saloihin – EU oli vähällä kieltää koko perinteisen menetelmän vuonna 2017