Ruoka

Atrian nurminaudan entrecote valittiin maailman parhaaksi pihviksi

Voitto tuli jo toistamiseen World Steak Challenge -kilpailussa Dublinissa.
Atria
Suomalaisesta nurminaudasta valmistuu maailman paras pihvi, totesivat irlantilaiset kilpailutuomarit.

Atrian tanskalainen yhteistyökumppani JN Meat International osallistui kilpailuun Atrian suomalaisilla naudanlihatuotteilla ja voitti maailman parhaan pihvin tittelin. JN Meatin valmistama nurmella ruokittu ayrshire-rotuinen naudanliha voitti kokonaiskilpailun lisäksi ykköspalkinnot parhaana RibEye -pihvinä (entrecote-pihvi) ja GrassFed -tuotteena (nurmella ruokittu).

"Olemme todella ylpeitä tästä palkinnosta. Korkealaatuinen ja hyvän makuinen liha on meille erityisen intohimon kohde", toteaa JN Meat Internationalin perustaja ja omistaja John Sashi-Nielsen tiedotteessa.

Kilpailun tuomaristo oli arvioinut voittajapihvin makua ja rasvan koostumusta täydellisyyttä hipovaksi. Kilpailun taso oli historiallisen kova, ja suomalainen naudanliha nousi selvästi kilpailun ykköseksi.

"Atrian toimittama naudanliha voitti toisen kerran peräkkäin maailman parhaan pihvin tittelin, mikä on loistava saavutus!", iloitsee Atria Suomen viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

Atria toimittaa JN Meat Internationalille Tanskaan kaksi kertaa viikossa suomalaista naudanlihaa.

"Sieltä he valitsivat parhaat palat mukaan kilpailuun. Onhan tämä aivan upea asia Atrialle ja meidän tuottajille. Tietysti myös koko Suomelle", Hirvijärvi summaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku

Korpilahdella perehdytään sianlihan saunapalvaamisen saloihin – EU oli vähällä kieltää koko perinteisen menetelmän vuonna 2017