Ruoka

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia

Kaiken lihan toimittaa HKScan ja ruuan kokkaa Casseli. Annoksia menee kuukaudessa 60 000.
Anni-Sofia Hoppi
Asuntomessujen lehdistölounaalla tarjottiin mustapapupihvejä ja possun sisäfilettä, mutta ei lihapullia.

Kouvolassa viikonloppuna alkaneilla asuntomessuilla tarjotaan tavallista perusruokaa.

Kaiken messuilla tarjottavan lihan toimittaa HKScan. Broileri on kotimaista Kariniemen broileria, mutta lihapullat tulevat Ruotsista.

Messujen ruokatarjonnasta vastaavan Casselin keittiöpäällikkö Ilkka Rantalan mukaan syynä on sekä gluteenittomuus että maku. Edes kotimaisia korkeampi hinta ei painanut valinnassa, vaan laatu ratkaisi.

"Olemme valinneet messuravintolaan ruokaa, joka maistuu koko perheelle: lihapullia, broileria curry-kookoskastikkeessa, riisiä, perunoita, kasviruokana mustapapupihvejä ja lisäksi salaattipöytä", Rantala luettelee.

Buffet on sama joka päivä ja maksaa vesipullon kanssa 16 euroa. Sen syö päivässä arviolta 800–1 000 messukävijää.

Messuilla työssä oleville katetaan kaksi eri lämmintä ruokaa päivittäin.

Messuvieraille on tarjolla myös kotimaista possun sisäfilettä annosravintolassa. Myynnissä on myös makkaraperunoita, hodareita ja wokkia, kaikki HKScanilta.

Ruoka-annoksia myydään Rantalan arvion mukaan parituhatta päivässä eli kaikkiaan noin 60 000. Messut kestävät kuukauden ja päättyvät 11. elokuuta.

Lahtelainen Casseli-ravintolat on hoitanut asuntomessujen muonituksen jo 17 vuotta, Rantala kertoo. Kilpailutus tehdään muutaman vuoden välein. Ensi vuonna se ruokkii asuntomessuvieraat Tuusulassa.

Yritys järjestää muidenkin isojen tapahtumien ruokailuja, kuten Hämeenlinnan tämänpäiväisen Metallican konsertin. Sinne odotetaan 55 000 kävijää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kakolanruusussa lanttupetikin oli yhtä juhlaa – jälkiruokamainen tartarpihvi yllätti

Enemmistö suomalaisista pitää ruokakeskustelua polarisoituneena – kasvisruokayritys näki tilaisuuden ja mainosti lihansyönnin puolesta

MT:n lukijat himoitsevat banaanipusuja takaisin – mokka nousi ylivoimaisesti Suukkojen ykkösmauksi

Kerrosviljelmä kasvattaa versoja ja yrttejä keskellä Vantaan kaupunkia – "Tyhjältä pöydältä aloitettiin, kaikki on opittu kantapään kautta"