Ruoka

Menestys ajoi Tornio Distilleryn yllättävään ahdinkoon – yhtiö haastaa suomalaiset poimimaan katajanmarjoja

Tislaamon takana toimiva panimoyhtiö antaa ohjeet katajanmarjan keruuseen ja lupaa ostaa marjaa hyvällä hinnalla, kunhan se on varmasti kotimaista.
Jaana Kankaanpää
Tornion Panimo aloittaa sosiaalisessa mediassa katajanmarjojen keruukampanjan.

Tornio Distilleryä on kohdannut yllättävä raaka-ainepula, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tornio Distilleryn uutuusgini Lójhtu julkistettiin huhtikuussa, ja se on saanut kolme kansainvälisesti arvostettua palkintoa.

Ginin menekkiä on lisännyt Lójhtu-ginistä ja hillasta makunsa saava Hilla Cloudberry Longdrink, joka on saavuttanut suosiota.

Menekin kasvu on ajanut yhtiön vaikeuksiin, sillä kotimaista katajanmarjaa ei saa. Kiven alla on myös lappilainen kuivattu väinönputken juuri.

"Nyt kun kysynnän vuoksi moninkertaistamme tuotannon, katajanmarjan toimittajat myyvät eioota", Tornio Distilleryn toimitusjohtaja Kaj Kostiander surkuttelee yhtiön tiedotteessa.

Toimitusjohtajan mukaan katajanmarjan vaihtaminen esimerkiksi virolaiseen halventaisi kustannuksia merkittävästi, mutta samalla katoaisi menestysginin tavaramerkiksi muodostunut pehmeys.

"Kotimaiset raaka-aineet olivat ainoa vaihtoehto, sillä esimerkiksi suomalainen katajanmarja on pehmeydessään ja aromikkuudessaan ylivoimainen eteläisiin sukulaisiinsa verrattuna. Siispä haastamme suomalaiset katajanmarjan poimintaan", Kostiander kertoo.

Tornion Panimo aloittaa sosiaalisessa mediassa katajanmarjojen keruukampanjan. Tislaamon takana toimiva panimoyhtiö antaa ohjeet katajanmarjan keruuseen ja lupaa ostaa marjaa hyvällä hinnalla, kunhan se on varmasti kotimaista.

"Olemme ennenkin kokeneet yhteisön positiivisen voiman ja uskomme, että saamme pidettyä ginimme aidosti kotimaisena joukkovoimalla", Kostiander sanoo.

Hän tähdentää, ettei katajanmarjaa ei saa poimia ilman maanomistajan lupaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron tuottajaliiton puheenjohtaja luottaa Berliinissä hirvimakkaran voimaan

Näin EU seuraa ruokaturvallisuutta: Belgiassa valmistetaan ruuasta vertailunäytteitä, joita välitetään eteenpäin ympäri maailmaa

Ensikertalaiset toiveikkaina Grüne Wochella – "Lähdettiin katsomaan, miten kinkku maistuu saksalaisille"

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä