Ruoka

Tamperelaisleipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä – sitten syntyikin uudenlainen valmispyörykkä: "Pakkohan niille oli nauraa"

Voittajapyörykkä sai alkunsa, kun yli satavuotias leipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä.
Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä.

Tamperelaisen Leivon Leipomon kaurasta ja siemenistä valmistettu valmispyörykkä Boltsi on voittanut Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun. Suomalainen Menestysresepti - tv-sarjaan osallistui kuusi ruokainnovaatiota.

Leivon Leipomolla kilpailun voitto on otettu riemulla vastaan.

”Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin. Minkään muun tuotteen eteen emme ole tehneet näin valtavasti töitä, ja on todella hienoa saada Boltsi nyt pyörykkähyllyihin koko Suomen maisteltavaksi”, toimitusjohtaja Harri Jaakkola iloitsee tiedotteessa.

Leivon Leipomon mukaan voittajapyörykkä Boltsi osuu ajan henkeen tarjoamalla kiinnostavan vaihtoehdon lihapyöryköille. Sekasyöjiä Boltsissa puhuttelevat leipomon mukaan herkullisen lihapullamainen maku, siementen tuoma sopivan ”purtava” suutuntuma ja lisäaineettomuus. Vegaanit taas arvostavat myös Boltsin soijattomuutta.

Voittajatuote sai alkunsa, kun yli satavuotias leipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä.

Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.

”Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta”, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aarre: Kokki kannustaa suomalaisia tulen ääreen: "Tärkeintä on lähteä luontoon, eikä tehdä hommaa liian vaikeaksi”

Poliitikot ovat vaatineet brasilialaiselle lihalla tuontikieltoa – näin kauppajätit kommentoivat asiaa

Sokerilimun lipittäminen ei kannata – tutkimus: Vaihda se kahviin tai teehen, niin vähennät diabetesriskiäsi

Lähes joka toiselle suomalaiselle maistuu arkiaamuna puuro – nuoret syövät puuronsa marjojen kanssa, vanhempien lisukesuosikki on voi