Välipala pelastaa koululaisen pitkät iltapäivät – Asiantuntija vinkkaa suosikkivälipalansa, josta saa puhtia läksyjen tekoon - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Välipala pelastaa koululaisen pitkät iltapäivät – Asiantuntija vinkkaa suosikkivälipalansa, josta saa puhtia läksyjen tekoon

Pienelle koululaiselle on hyvä pilkkoa kasvikset valmiiksi.
Jaana Kankaanpää
Alakouluikäisistä noin 70 prosenttia syö iltapäivän aikana välipalaa.

Koulujen syyslukukausi on käynnistynyt koko maassa. Koululaisen vatsa voi kurnia kotiin tullessa, ennen päivällistä, kun koululounaasta on aikaa jo useampi tunti. Tässä kohtaa apuun tulevat välipalat.

Ruokatieto Yhdistys ry:n julkaiseman Tietohaarukka-julkaisun mukaan alakouluikäisistä noin 70 prosenttia syökin iltapäivän aikana välipalaa.

Maito ja terveys ry:n ravitsemuksen asiantuntija Tiina Sirkjärvi muistuttaa, että hyvä välipala voi olla arkinen ja helppo valmistaa.

Alakoululaiselle hän kehottaa laittamaan ruoka-aineet valmiiksi esille ja pilkkomaan kasvikset valmiiksi, jotta välipalan valmistus sujuu.

Jos kotona on yleiskone tai sauvasekoitin, ja koululainen osaa niitä käyttää, smoothie valmistuu käden käänteessä.

Sirkijärven suosikkismoothieen tulee piimää, maitoa, jogurttia, banaania ja pakastemansikoita. Sokeria ei banaanin makeuden vuoksi tarvita lainkaan.

"Jos banaanin laittaa pakastimeen aamulla ja lisää sen ja jäiset mansikat smoothieen, juomasta tulee kylmempi. Varsinkin, jos smoothieen ei käytä pakastemarjoja vaan muita hedelmiä, pakastetun banaanin ansiosta smoothie on sopivan kylmää", Sirkijärvi sanoo.

Lue lisää:

Helppo keino suitsia koululaisen iltapäivänälkää: välipalalista jääkaapin oveen

Nopeasti syntyvät nälänkarkottajat piristävät päivän

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Suomalaisten kehittämää krapulajuomaa aletaan myydä Venäjällä – Suomessa ehkä vasta talvella

Suositussa ranskalaisessa ruokaohjelmassa yritetään jäljitellä haukivaahtoa — kuinka huippukokilta sujuu jäkälän käyttö ruuassa?