Ruoka

Suomalainen ruoka oman teemapäivänsä ensimmäistä kertaa tänä vuonna – Suomen Keittiömestarit toivovat satokauden antimista nauttimista

Suomalaisen ruoan päivää vietetään ensimmäistä kertaa 4. syyskuuta 2019.
Jaana Kankaanpää
"Ollaan ylpeitä omista puhtaista ja terveellisistä raaka-aineistamme", Suomen Keittiömestarit kannustavat Facebookissa.

Suomen Keittiömestarit toivovat Suomalaisen ruoan päivästä yhteistä, perinteistä juhlapäivää, kirjoittaa Suomen Keittiömestarit julkilausumassaan Facebookissa.

Suomessa vietetään Suomalaisen ruoan päivää ensimmäistä kertaa 4. syyskuuta 2019.

"Me, Suomen Keittiömestarit olemme hyvillämme siitä, että suomalainen ruoka saa ansaitsemansa huomion ja oman päivänsä. Toivomme, että juhlapäivänä keittiömestarit, kokit ja kaikki ruokaa tekevät niin ammattilaiset, harrastajat kuin kotikokkaajatkin, osallistuvat tämän päivän viettoon", Facebook-päivityksessä lukee.

Keittiömestarit huomauttavat, että tällä hetkellä ruoan raaka-aineet ovat parhaimmillaan.

"Tuottajat, maanviljelijät, kalastajat ja metsien antimia poimivat ovat keränneet jälleen satoa talteen, nautitaan niistä niin ruoan päivänä kuin vuoden jokaisena päivänä. Ollaan ylpeitä omista puhtaista ja terveellisistä raaka-aineistamme", pävityksessä sanotaan.

Keittiömestarit toivovat juhlapäivän ruokakuvien jakamista somessa.

"Näin näytämme miten me olemme sydämellämme mukana tämän vietossa eri puolilla Suomea."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joko sinä toteutat närpiöläisten unelmaa: Ostat tomaattirasian leffaevääksi tai kurkkupikarin naposteltavaksi kaupan kassalta?

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon