Tatti, rousku vai hapero – äänestä Suomelle kansallissieni - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Tatti, rousku vai hapero – äänestä Suomelle kansallissieni

Marttaliitto etsii Suomelle kansallissientä. Omaa suosikkia voi äänestää 11.9. asti.
Lari Lievonen
Onko suomen kansallissieni kenties herkkutatti?

Marttaliitto etsii Suomelle kansallissientä.

"Suomella on jo paljon kansallistunnuksia, mm. kansalliskala, -kukka, -kivi, -koira, -puu ja -perhonen. On yllättävää, ettei sientä ole vielä valittu. Sienet ovat tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja ruokakulttuuria, joten on aika pohtia, mikä sieni olisi meille suomalaisille se kaikkein sopivin", toteaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen järjestön tiedotteessa.

Martat viettävät vuosittain valtakunnallista sienipäivää elokuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna juhlitaan Marttojen 120-vuotisjuhlia, minkä kunniaksi sienipäivä laajenee sieniviikoksi. Marttapiirit ja yksittäiset marttayhdistykset järjestävät tapahtumia läpi sieniviikon. Vuonna 2019 valtakunnallinen sienipäivä on 31.8. ja sieniviikko 31.8.–7.9.2019. Kaikki tapahtumat on listattu Valtakunnallinen sienipäivä -sivustolle.

Suomen kansallissientä voi äänestää 11.9.2019 asti täältä.

Kansallissieniäänestyksen voittaja julkistetaan Marttojen juhlavuoden suurtapahtumassa Helsingin Senaatintorilla lauantaina 14.9.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruoka-alan ammattilaisille suunnattu myyntipalvelu kokoaa pientuottajien valikoimat yhteen osoitteeseen

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi