Ruoka

Tatti, rousku vai hapero – äänestä Suomelle kansallissieni

Marttaliitto etsii Suomelle kansallissientä. Omaa suosikkia voi äänestää 11.9. asti.
Lari Lievonen
Onko suomen kansallissieni kenties herkkutatti?

Marttaliitto etsii Suomelle kansallissientä.

"Suomella on jo paljon kansallistunnuksia, mm. kansalliskala, -kukka, -kivi, -koira, -puu ja -perhonen. On yllättävää, ettei sientä ole vielä valittu. Sienet ovat tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja ruokakulttuuria, joten on aika pohtia, mikä sieni olisi meille suomalaisille se kaikkein sopivin", toteaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen järjestön tiedotteessa.

Martat viettävät vuosittain valtakunnallista sienipäivää elokuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna juhlitaan Marttojen 120-vuotisjuhlia, minkä kunniaksi sienipäivä laajenee sieniviikoksi. Marttapiirit ja yksittäiset marttayhdistykset järjestävät tapahtumia läpi sieniviikon. Vuonna 2019 valtakunnallinen sienipäivä on 31.8. ja sieniviikko 31.8.–7.9.2019. Kaikki tapahtumat on listattu Valtakunnallinen sienipäivä -sivustolle.

Suomen kansallissientä voi äänestää 11.9.2019 asti täältä.

Kansallissieniäänestyksen voittaja julkistetaan Marttojen juhlavuoden suurtapahtumassa Helsingin Senaatintorilla lauantaina 14.9.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskustan kansanedustaja Kärnä: "Me suomalaiset syömme liikaa lihaa – sitä tulisi syödä vähemmän, mutta laadukkaampaa, eettisempää ja ekologisempaa"

Video: Näin retikasta syntyy näppärissä käsissä ruusu – Suomen ja Kiinan keittiömestarit kohtasivat illallisella

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

"Suomessa globaali ruokakeskustelu ja oma maatalous ovat menneet sekaisin" – tänään vietetään YK:n ruokapäivää