Ruoka

Kasvisruokavalio ei olekaan niin hyvä kuin on luultu – tutkimus: Lisää riskiä aivoverenkiertohäiriöön

Tutkijat uskovat, että havainnon taustalla on se, etteivät vegaanit saa riittävästi vitamiineja.
Kari Salonen
Tutkimuksen aineistona käytettiin 48 000 ihmisen terveystietoja.

Tuoreen Oxfordin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kasvisruokavalio näyttää lisäävän sitä noudattavien ihmisten riskiä sairastua aivoverenkiertohäiriöön. Samassa tutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että kasvisruokavalio vähentää riskiä sydänsairauksiin.

Kasvisruokavalion todettiin vähentävän riskiä sairastua sydänsairauksiin 22 prosentilla verrattuna heihin, jotka syövät lihaa.

Ikävämpi asia kasvisruokavalion noudattajien näkökulmasta on se, että heillä on tutkijoiden mukaan viidenneksen lihansyöjiä suurempi riski sairastua aivoverenkiertohäiriöön.

Tutkijat uskovat, että havainnon taustalla on se, etteivät kasvissyöjät saa riittävästi vitamiineja.

Tutkimuksen aineistona käytettiin 48 000 ihmisen terveystietoja.

Tutkimus on julkaistu British Medical Journal -tiedejulkaisussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Närpiöläinen tomaatinviljelijä uskoo tulevaisuuteen: "Tuotamme sitä, mitä kansa haluaa"

Viltgården tarjoaa metsästäjille helppoa ratkaisua liharuuhkaan: Myykää meille!

Ruuan alkuperätieto näkyy kuluttajille pian laajemmin – elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan oltava nähtävillä huhtikuun alusta alkaen EU-maissa

Suomalainen ruokainnovaatio Nyhtökaura lanseerataan Yhdysvalloissa