Ruoka

Poutun johtaja Mikko Karell Lihakeskusliiton puheenjohtajaksi – "edunvalvonta keskittyy lihan saatavuuden turvaamiseen ja saunapalvin pelastamiseen"

Lihakeskusliitto vaatii alalle tasapuolista viranomaiskohtelua.

Lihakeskusliitto ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell.

Uusi puheenjohtaja pitää tärkeimpänä tehtävänään edistää lihateollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa. Lihakeskusliitto peräänkuuluttaa valtiolta toimia, joilla lihateollisuuden työpaikat saadaan pidettyä Suomessa.

"Lihakeskusliiton edunvalvonta keskittyy jatkossa raaka-aineen saatavuuden turvaamiseen, sertifioitujen järjestelmien hyödyntämiseen elintarvikevalvonnassa, saunapalvin pelastusoperaatioon sekä teurastamoiden valvontamaksujen harmonisointiin EU-asetuksen mukaisiksi", Karell luettelee tiedotteessa.

Karell muistuttaa, että lihateollisuus on elintarviketeollisuuden suurin toimiala, joka tuottaa tuhansia suoria työpaikkoja kerrannaisvaikutuksineen, yhteisöveroja ja vientituloja.

Lihakeskusliitto vaatii tasapuolista ja ennustettavaa viranomaiskohtelua kaikille elintarvikealan toimialoille.

Lihakeskusliiton jäsenyritykset ovat teurastamoja, tukkuliikkeitä ja lihanjalostajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Närpiöläinen tomaatinviljelijä uskoo tulevaisuuteen: "Tuotamme sitä, mitä kansa haluaa"

Viltgården tarjoaa metsästäjille helppoa ratkaisua liharuuhkaan: Myykää meille!

Ruuan alkuperätieto näkyy kuluttajille pian laajemmin – elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan oltava nähtävillä huhtikuun alusta alkaen EU-maissa

Suomalainen ruokainnovaatio Nyhtökaura lanseerataan Yhdysvalloissa