Ruoka

Poutun johtaja Mikko Karell Lihakeskusliiton puheenjohtajaksi – "edunvalvonta keskittyy lihan saatavuuden turvaamiseen ja saunapalvin pelastamiseen"

Lihakeskusliitto vaatii alalle tasapuolista viranomaiskohtelua.

Lihakeskusliitto ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell.

Uusi puheenjohtaja pitää tärkeimpänä tehtävänään edistää lihateollisuuden toimintaedellytyksiä Suomessa. Lihakeskusliitto peräänkuuluttaa valtiolta toimia, joilla lihateollisuuden työpaikat saadaan pidettyä Suomessa.

"Lihakeskusliiton edunvalvonta keskittyy jatkossa raaka-aineen saatavuuden turvaamiseen, sertifioitujen järjestelmien hyödyntämiseen elintarvikevalvonnassa, saunapalvin pelastusoperaatioon sekä teurastamoiden valvontamaksujen harmonisointiin EU-asetuksen mukaisiksi", Karell luettelee tiedotteessa.

Karell muistuttaa, että lihateollisuus on elintarviketeollisuuden suurin toimiala, joka tuottaa tuhansia suoria työpaikkoja kerrannaisvaikutuksineen, yhteisöveroja ja vientituloja.

Lihakeskusliitto vaatii tasapuolista ja ennustettavaa viranomaiskohtelua kaikille elintarvikealan toimialoille.

Lihakeskusliiton jäsenyritykset ovat teurastamoja, tukkuliikkeitä ja lihanjalostajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaiseen proteiiniin perustuvista kasvisruuista ilmestyi reseptivihko

Irlantilaislihan vyöry uhkaa Suomea brexitin seurauksena – Kesko ei aio lisätä tuontia

S-ryhmä avasi laskurin, joka kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

Suomalaiset marjat muuttuvat Ainoa Wineryssä kullaksi – ulkomailta tulleet tilaviiniyrittäjät kahmivat palkintoja