Ruoka

Tuontilihaa välittävä yritys: ”Mielellään ostaisimme enemmän kotimaista, mutta fileen laatu vaihtelee liikaa”

Suomalaisravintoloihin tuodaan pihvilihaa muun muassa Australiasta ja Yhdysvalloista.
Jaana Kankaanpää
Osa ravintoloista valitsee pihvilihan tasalaatuisuus edellä, kotimaisuus voi jäädä laatuvaatimuksen jalkoihin.

Laatu on tärkein tekijä ravintoloiden lihahankinnoissa, kertoo lihaa välittävä Bravo Gourmet. Välillä laatu ohittaa myös kotimaisuuden.

Ravintoloille, tukkuihin ja vähittäiskauppoihin lihaa välittävän Bravo Gourmetin myymästä lihasta pääosa on tuontitavaraa.

”Mielellään ostaisimme enemmän kotimaista, mutta välillä tasalaatuisuus on ongelma esimerkiksi Australiaan verrattuna”, toimitusjohtaja Tero Siltanen kertoo.

Hän sanoo, että etenkin fileiden laatu vaihtelee. ”Välillä voi olla ihan parasta, välillä heikkolaatuisempaa. Tuottajan pitää saada työstään kohtuullinen korvaus, mutta välillä hinnoittelussa mennään myös yläkanttiin.”

Jotkut yrityksen 250 asiakkaasta toivovat erityisesti kotimaista lihaa, mutta yleensä hankinnat tehdään laatu edellä. ”Laatu vaihtelee tuottajakohtaisesti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.”

Yhtiö tuo lihaa lähinnä Australiasta ja Yhdysvalloista. Vasikkaa tuodaan Hollannista, Iberico-possua Espanjasta ja Wagyu-nautaa Japanista.

”Etelä-Amerikka ei ole kovin myyvä, sieltä emme tuo lainkaan. Emme tuo myöskään liettualaista tai thaimaalaista kanaa.”

Lisää aiheesta: Lihan alkuperäilmoitusten laiminlyönneistä ei tietoa – Ruokaviraston mukaan ravintola jää alkuperähuijauksesta kiinni tarkastuksessa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valviran haaviin jää yhä useammin "laiton olut"

Viron Võrumaa houkuttelee vieraita ruualla

Villiyrttikokki villiintyi nyt sienistä: Metsäsienet ovat yhtä luksusta lautasella kuin hummeri tai kyyhky

Tiesitkö? Oluen alkoholipitoisuus ei ole välttämättä se mikä etiketissä kerrotaan