LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Brittiläinen verkkokauppa tilasi 160 000 tölkkiä olutta Tampereelta

Pyynikin käsityöläispanimon lisäksi olutta lähtee Isoon-Britanniaan Maku Brewingilta ja Lumi Brewiniglta.
Kari Salonen
Pyynikin käsityöläispanimo on menestynyt tuotteillaan myös kansainvälisissä olutkilpailuissa.

Kolme suomalaista pienpanimoa on solminut suuren kaupan Isoon-Britanniaan. Maan tunnetuin oluiden verkkokauppa Beer52 on tehnyt 160 000 tölkin tilauksen Pyynikin käsityöläispanimolta. Lisäksi Beer52 on tilannut olutta Maku Brewingilta ja Lumi Brewiniglta.

Kauppa on jatkoa tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon vientihankkeille. Panimo vie tällä hetkellä oluita 13 maahan. Viennillä on iso merkitys Suomen nopeimmin kasvavalle panimoyhtiölle.

"Olemme jo pitkään suunnitelleet pääsyä Iso-Britannian markkinoille. Lontoossa vuosittain järjestetyissä World Beer Awards -kilpailussa oluitamme on valittu kolmena vuotena parhaaksi sarjassaan ja Manchesterin We are lager -olutfestivaaleilla meidän Mosaic Lager meni kuin kuumille kiville. Joten tiesimme, että oluemme maistuu myös brittiläisille", kertoo Pyynikin käsityöläispanimon perustaja ja olutmestari Tuomas Pere.

Beer52:n kuukausittain ilmestyvän Ferment-lehden päätoimittaja Richard Croasdale on vaikuttunut laadukkaista raaka-aineista ja siitä, että suuri osa niistä tulee lähialueelta.

”Olemme olleet innoissaan jo kuukausia suomalaisesta oluesta", kertoo Croasdale.

Pyynikin käsityöläispanimo käynnisti elokuussa Omaan kotiin -hankkeen, jonka tavoitteena on siirtyä omaan kiinteistöön ja kasvattaa tuotantokapasiteetti 10 miljoonaan litraan. Osa hankkeesta rahoitetaan elokuussa alkaneella osakeannilla.

”Osakeannin avulla pystymme hoitamaan tämän Beer52-sopimuksen ja turvaamaan myös kotimaan toimitukset”, kertoo Pere.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisi Laitilan olutta mitalisijoille merkittävässä olutkisassa – kultaa tai pronssia kaikille oluille, joilla kilpailuun osallistui

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa

Onko sinullakin vaikeuksia syödä suosituksen mukaisesti hedelmiä ja vihanneksia? Tutkija kertoo, mistä se johtuu

Nyt on haussa Suomen taitavin kalaruokakokki