Ruoka

Ravintola Finnjävel avaa uusittuna Taidehallissa kansainvälisesti palkitun kokin johdolla

Ismo Sipeläinen aloittaa ravintolan keittiömestarina.
Jarkko Sirkiä
Ismo Sipeläinen sijoittui neljänneksi maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Or:ssa viime keväänä Lyonissa.

Ravintola Finnjävel avaa ovensa uusitulla konseptilla Helsingin Taidehallin tiloissa lokakuussa. Ravintolan keittiömestarina aloittaa Ismo Sipeläinen, joka on aiemminkin työskennellyt keittiömestarina Finnjävelissä.

”Finnjävelistä jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria, ja kisakokemus ruokki sitä entisestään. Uusi Finnjävel kiteyttää ajatukseni korkealaatuisesta suomalaisesta keittiöstä, silti helposti lähestyttävänä”, kertoo Sipeläinen.

”Finnjävel on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Tuomme lautasille perinteitä ja reseptiikkaa jopa satojen vuosien takaa, joten jokainen annos tarjoaa matkan myös historiaan”, kuvaa ravintolatoimen johtajana aloittava Philipp Westerling. Hän on aiemmin työskennellyt Moët Hennessyllä ja johtanut muun muassa muassa Långvikin ravintolaa.

Uusi ravintolakokonaisuus rakentuu ravintola Farangin entisiin tiloihin.

”Yksi suurimpia syitä Finnjävelin uudelleensyntymään on mahdollisuus tuoda yhteen taide ja ruoka, 1920-luvun ainutlaatuisessa klassismin helmessä. Inspiraatio näyttelyistä näkyy myös menussa. Uudessa konseptissa saamme toteuttaa täyteen potentiaaliin alkuperäisen ajatuksemme Finnjävelistä. Se näkyy niin palvelussa, tunnelmassa kuin ruuassa”, kertoo ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kauppa toimittaa ruokaostokset suoraan jääkaappiisi – K-ryhmä kokeilee uutta palvelua

Mikä on kallein mauste, entä miten chilien tulisuutta mitataan? Testaa tietosi!

Saksalaisille joutuu selittämään suomalaisia elintarvikkeita – miksi hirvi on purkissa ja mikä hillossa maksaa?

Pohjalaiset kaurasipsit ensi esittelyssä Berliinissä – "Pari vuotta sitten kauraa pidettiin täällä vielä hevosten rehuna"