Ruoka

Söin täällä: Orimattilassa sijaitseva Ravintola Tehdas yllätti

Duchess-perunat, hernepyree ja kuha olivat aivan lyömätön annos.
Piia Pesola
Toimittajan mukaan ruoka oli ensiluokkaisen hyvää ja vei kielen mennessään.

Erään kerran juttukeikalta lähtiessäni pysähdyin matkan varrella syömään ja löysin todellisen helmen. Orimattilassa sijaitseva Ravintola Tehdas yllätti.

Ensinnäkin palvelu oli erinomaisen hyvää. Ravintolassa oli mukava ja rento tunnelma ja kiva sisustus. Se on ikään kuin yhdistelmä pubia ja finediningia. Menu oli yksinkertainen ja harkittu.

Ruoka oli ensiluokkaisen hyvää ja vei kielen mennessään. Mansikkabrie-alkuruoka karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä olisi sopinut vaikka jälkiruuaksi, mutta toimi hyvin myös ennen pääruokaa. Aterian kohokohta oli pääruoka. Duchess-perunat, hernepyree ja kuha olivat aivan lyömätön annos.

Ainoa epäilyttävä asia oli ruokien nopea tulo pöytään. Se ei sinänsä ole huono asia, mutta olin varautunut pieneen odotukseen. Toisaalta asiakkaita ei ollut lisäkseni kuin kolmessa pöydässä.

Ravintola Tehdas. Erkontie 11, Orimattila.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joko sinä toteutat närpiöläisten unelmaa: Ostat tomaattirasian leffaevääksi tai kurkkupikarin naposteltavaksi kaupan kassalta?

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon