Ruoka

Söin täällä: Orimattilassa sijaitseva Ravintola Tehdas yllätti

Duchess-perunat, hernepyree ja kuha olivat aivan lyömätön annos.
Piia Pesola
Toimittajan mukaan ruoka oli ensiluokkaisen hyvää ja vei kielen mennessään.

Erään kerran juttukeikalta lähtiessäni pysähdyin matkan varrella syömään ja löysin todellisen helmen. Orimattilassa sijaitseva Ravintola Tehdas yllätti.

Ensinnäkin palvelu oli erinomaisen hyvää. Ravintolassa oli mukava ja rento tunnelma ja kiva sisustus. Se on ikään kuin yhdistelmä pubia ja finediningia. Menu oli yksinkertainen ja harkittu.

Ruoka oli ensiluokkaisen hyvää ja vei kielen mennessään. Mansikkabrie-alkuruoka karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä olisi sopinut vaikka jälkiruuaksi, mutta toimi hyvin myös ennen pääruokaa. Aterian kohokohta oli pääruoka. Duchess-perunat, hernepyree ja kuha olivat aivan lyömätön annos.

Ainoa epäilyttävä asia oli ruokien nopea tulo pöytään. Se ei sinänsä ole huono asia, mutta olin varautunut pieneen odotukseen. Toisaalta asiakkaita ei ollut lisäkseni kuin kolmessa pöydässä.

Ravintola Tehdas. Erkontie 11, Orimattila.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Poimi tästä neuvot siihen, miten saat ruuan maistumaan vanhuksellekin

Video: Sai alkunsa harrastuksesta mutta kahmii nyt kansainvälisiä palkintoja – näin Hollolaan muuttanut amerikkalaispariskunta kertoo viinibisneksestään

Ruokamatkailu on tärkeää sekä turisteille että kotimaan kiertäjille: ”Sehän on myös kulttuurimatkailua”

Kansa on puhunut: Yli puolet haluaa maksalaatikkoonsa rusinoita – Arvaatko montako rusinaa yhdessä valmismaksalaatikossa on?