LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja

Tutkijoiden mukaan yksilötason terveyshyötyjä punaisen lihan vähentämisestä on lähes mahdotonta havaita.
Lari Lievonen
61 aiempaa tutkimusta läpi käyneet tutkijat toteavat, että lihan syönnin vähentämisen terveyshyödyt ovat hyvin pieniä, ja ne tulevat esiin vain silloin, kun tarkastellaan hyvin suuria ihmisjoukkoja.

Tuore kansainvälinen tutkimus kumoaa aiemmat tutkimustulokset, joiden mukaan punaisen lihan syöminen kasvattaa esimerkiksi sydäntautien ja syövän riskiä.

Aiempia tutkimuksia arvioivan selvityksen mukaan yhteys punaisen lihan ja terveyshaittojen välillä ei ole niin vahva kuin aiemmin on uskottu.

61 aiempaa tutkimusta läpi käyneet tutkijat toteavat, että lihan syönnin vähentämisen terveyshyödyt ovat hyvin pieniä, ja ne tulevat esiin vain silloin, kun tarkastellaan hyvin suuria ihmisjoukkoja.

Tutkijoiden mukaan yksilötason terveyshyötyjä punaisen lihan vähentämisestä onkin lähes mahdotonta havaita.

Kolme vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 14 tutkijaa seitsemässä eri maassa.

Tutkimus on julkaistu Annals of Internal Medicine -tiedelehdessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisi Laitilan olutta mitalisijoille merkittävässä olutkisassa – kultaa tai pronssia kaikille oluille, joilla kilpailuun osallistui

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa

Onko sinullakin vaikeuksia syödä suosituksen mukaisesti hedelmiä ja vihanneksia? Tutkija kertoo, mistä se johtuu

Nyt on haussa Suomen taitavin kalaruokakokki