Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja

Tutkijoiden mukaan yksilötason terveyshyötyjä punaisen lihan vähentämisestä on lähes mahdotonta havaita.
Lari Lievonen
61 aiempaa tutkimusta läpi käyneet tutkijat toteavat, että lihan syönnin vähentämisen terveyshyödyt ovat hyvin pieniä, ja ne tulevat esiin vain silloin, kun tarkastellaan hyvin suuria ihmisjoukkoja.

Tuore kansainvälinen tutkimus kumoaa aiemmat tutkimustulokset, joiden mukaan punaisen lihan syöminen kasvattaa esimerkiksi sydäntautien ja syövän riskiä.

Aiempia tutkimuksia arvioivan selvityksen mukaan yhteys punaisen lihan ja terveyshaittojen välillä ei ole niin vahva kuin aiemmin on uskottu.

61 aiempaa tutkimusta läpi käyneet tutkijat toteavat, että lihan syönnin vähentämisen terveyshyödyt ovat hyvin pieniä, ja ne tulevat esiin vain silloin, kun tarkastellaan hyvin suuria ihmisjoukkoja.

Tutkijoiden mukaan yksilötason terveyshyötyjä punaisen lihan vähentämisestä onkin lähes mahdotonta havaita.

Kolme vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 14 tutkijaa seitsemässä eri maassa.

Tutkimus on julkaistu Annals of Internal Medicine -tiedelehdessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt