Ruoka

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pomo kommentoi lihatutkimusta: "Puheet lihansyönnin terveellisyydestä ovat hyvin arveluttavia"

Puheenjohtaja korostaa, että lihansyöntiin liittyvät toki myös sen kielteiset ilmasto- ja ympäristövaikutukset.
Kari Salonen
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtajan mukaan juuri millään ruokavalinnoilla ei ole helposti osoitettavissa yksilötason hyötyjä tai haittoja.

MT kertoi aiemmin kansainvälisestä tutkimuksesta, jonka mukaan punaisen lihan syönnin vähentämisellä on lähes mahdotonta havaita yksilötason terveyshyötyjä.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan puheenjohtaja ja maa- ja metsätalousministeriön elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että juuri millään ruokavalinnoilla ei ole helposti osoitettavissa yksilötason hyötyjä tai haittoja.

"Siksi tämäkään tutkimus ei anna mitään aihetta muuttaa suositustamme siirtyä kasvispainotteisempaan ruokavalioon", hän kommentoi.

Elintarviketurvallisuusjohtaja korostaa, että lihansyöntiin liittyvät toki myös sen kielteiset ilmasto- ja ympäristövaikutukset.

"Minusta kaikki puheet lihansyönnin terveellisyydestä ovat niin moraalisesti kuin tieteellisesti hyvin arveluttavia", Hielm sanoo painokkaasti.

Lue lisää:

Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksi Suomen suurimmista kasvistuotteista on lihatalon käsialaa – "Liha, maito, kasvikset ja vilja eivät sulje toisiaan pois", Atrialta todetaan

Keskustan kansanedustaja Kärnä: "Me suomalaiset syömme liikaa lihaa – sitä tulisi syödä vähemmän, mutta laadukkaampaa, eettisempää ja ekologisempaa"

Video: Näin retikasta syntyy näppärissä käsissä ruusu – Suomen ja Kiinan keittiömestarit kohtasivat illallisella

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta