Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja: "Ilmasto ei pelastu viemällä maito lasten ja vanhusten suusta" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja: "Ilmasto ei pelastu viemällä maito lasten ja vanhusten suusta"

Puheenjohtaja sanoo tietävänsä oman vuosien kokemuksensa perusteella, että vanhusten aliravitsemus on oikea ja vakava ongelma.
Riitta Mustonen
Hannakaisa Heikkinen korostaa, että jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, johon kuuluu myös säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus.

Keskustan varapuheenjohtaja, Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja, gerontologinen sairaanhoitaja, keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkisen mielestä suomalaisessa ilmastonmuutoskeskustelussa on eräs eriskummallinen piirre.

"Tietyillä, pääasiassa isoimmissa kaupungeissa majailevilla elitistisillä piireillä näyttää olevan pakonomainen tarve puuttua siihen, mitä tavalliset ihmiset syövät, juovat ja muutenkin jokapäiväisessä elämässään tekevät", hän sanoo kannanotossaan.

Aiemmin esimerkiksi helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) on ehdottanut, että maidon tarjoaminen ruokajuomana pitäisi lopettaa kaikissa kaupungin yksiköissä.

"Joutuu vakavasti kysymään, onko hulluudella mitään rajoja, kun yhteiskuntamme heikoimmatkin otetaan tämän ideologisen sodan välikappaleiksi?", Heikkinen toteaa.

Vanhustyön Keskusliiton puheenjohtaja sanoo tietävänsä oman vuosien kokemuksensa perusteella, että vanhusten aliravitsemus on oikea ja vakava ongelma.

"Monet vanhukset ovat todella huonokuntoisia ja etenkin muistisairaat vanhukset tarvitsevat tuttua ja maittavaa ruokaa. Maito on heille myös luuston kunnon kannalta tärkeä osa päivittäistä ateriointia", hän lisää.

Heikkinen korostaa, että jokainen vanhus ansaitsee ihmisarvoisen ja inhimillisen hoivan, johon kuuluu myös säännöllinen ja tasapainoinen ravitsemus.

"Politiikalla pitäisi parantaa ihmisten arkea, ei hankaloittaa sitä. Ilmasto ei pelastu viemällä maito lasten ja vanhusten suusta", hän linjaa.

Lue lisää:

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu haluaa maidon pois julkisesta ruokailusta: "Maidon juominen ei ole aikuisille ihmisille luonnollista"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Savuteeginiä, ruisviskiä ja Koskenkorvaa – suomalaistislaamoita palkittiin Saksassa kultamitalein

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita