Ruoka

Syyllinen ei ollutkaan ulkomainen tilli – saastunut savulohi sairastutti kymmeniä ihmisiä ripuliin Salossa

Epidemian aiheutti Clostridium perfringens -bakteerilla saastunut savulohipastasalaatti.
Jaana Kankaanpää
Syyllinen Salon kaupunkia elokuun lopussa ja syyskuun alussa vaivanneeseen ripuliepidemiaan on selvinnyt. Kuvituskuva.

Syyllinen Salon kaupunkia elokuun lopussa ja syyskuun alussa vaivanneeseen ripuliepidemiaan on selvinnyt. Aiemmin kymmenien ihmisten sairastumisen syyksi epäiltiin ulkomaista tilliä, mutta tuo epäily on nyt osoittautunut vääräksi.

Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että epidemian aiheutti Clostridium perfringens -bakteerilla saastunut savulohipastasalaatti.

Savulohipastasalaatista ja siihen käytetystä savukirjolohesta otetuissa näytteissä on havaittu runsaasti C. perfringens -bakteereita. Kaupunki kertoo, että myös kahden potilaan ulostenäytteistä tehdyissä tutkimuksissa todettiin runsas Clostridium perfringens -kasvu.

Saastunut ruoka sairastutti yhteensä 94 ihmistä.

Lue lisää:

Ripuli jyllää Salossa – syyksi epäillään ulkomaista tilliä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atria: Broilerimme ilmastopäästöt ovat yli 40 prosenttia pienempiä kuin tuontikanan – soija vaikuttaa suuresti hiilijalanjälkeen

Mikä on naudan ilmastovaikutus, entä ympäristövaikutus? Entä onko se eettisempi valinta kuin broilerin- tai sianliha?

Voiko perunaa nostaa maasta vielä joulupöytään? Tutkija vastaa

Luulitko, että pakastepizza kannattaa paistaa uunin keskiosassa pellillä? Valmistaja kertoo, miten se oikeasti kannattaa tehdä