Syyllinen ei ollutkaan ulkomainen tilli – saastunut savulohi sairastutti kymmeniä ihmisiä ripuliin Salossa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Syyllinen ei ollutkaan ulkomainen tilli – saastunut savulohi sairastutti kymmeniä ihmisiä ripuliin Salossa

Epidemian aiheutti Clostridium perfringens -bakteerilla saastunut savulohipastasalaatti.
Jaana Kankaanpää
Syyllinen Salon kaupunkia elokuun lopussa ja syyskuun alussa vaivanneeseen ripuliepidemiaan on selvinnyt. Kuvituskuva.

Syyllinen Salon kaupunkia elokuun lopussa ja syyskuun alussa vaivanneeseen ripuliepidemiaan on selvinnyt. Aiemmin kymmenien ihmisten sairastumisen syyksi epäiltiin ulkomaista tilliä, mutta tuo epäily on nyt osoittautunut vääräksi.

Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että epidemian aiheutti Clostridium perfringens -bakteerilla saastunut savulohipastasalaatti.

Savulohipastasalaatista ja siihen käytetystä savukirjolohesta otetuissa näytteissä on havaittu runsaasti C. perfringens -bakteereita. Kaupunki kertoo, että myös kahden potilaan ulostenäytteistä tehdyissä tutkimuksissa todettiin runsas Clostridium perfringens -kasvu.

Saastunut ruoka sairastutti yhteensä 94 ihmistä.

Lue lisää:

Ripuli jyllää Salossa – syyksi epäillään ulkomaista tilliä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruoka-alan ammattilaisille suunnattu myyntipalvelu kokoaa pientuottajien valikoimat yhteen osoitteeseen

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi