Ylämaan Korupirtin soppakielto hämmensi - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Ylämaan Korupirtin soppakielto hämmensi

Talvisin Korupirtistä saa tuhtia hakkoopiirakkaa.
Testipäivänä oli tarjolla broilerikastiketta ja lihaperunasoselaatikkoa.

Ylämaan Korupirtti Lappeenrannassa tarjoaa konstailematonta kotiruokaa isossa puisessa pirtissä. Lista täyttyy perinteisistä nakkikastikkeista, jauhelihapihveistä ja lohikiusauksista. Kasvisruokaa ei juuri ole tarjolla.

Noutopöydän hinta on kymmenen euroa, johon sisältyy, kuten hyvään tapaan kuuluu, salaattia, leipää ja kahvia.

Testipäivänä tarjolla oli lihaperunasoselaatikkoa ja broilerikastiketta riisillä. Soppakaukalossa oli lohikeittoa, jota riensimme ottamaan. Tarjoilija tuli kuitenkin sanomaan, että keitto on vain kahdeksan euron keittolounaan valinneille. Olimme epähuomiossa maksaneet kympin, minkä takia jäimme keitotta. Kummallinen systeemi. Yleensä täyshintaan kuuluu myös keitto.

Ruuat olivat perusmaukkaita ja pieksivät aapishuoltareiden tarjoilut.

Talvisin Korupirtistä saa Etelä-Karjalan tuhtia perinneruokaa hakkoopiirakkaa. Ruiskuoren sisältä löytyy ainakin perunaa ja sianlihaa.

Syömisen jälkeen voi verrytellä katselemalla vitriineihin sijoitettuja spektroliittikiviä ja -koruja.

Korupirtti, Kivikyläntie 7, 54410 Ylämaa, Lappeenranta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruoka-alan ammattilaisille suunnattu myyntipalvelu kokoaa pientuottajien valikoimat yhteen osoitteeseen

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi