Silakkamarkkinoiden paras maustesilakka tuli Hangosta - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Silakkamarkkinoiden paras maustesilakka tuli Hangosta

Silakkayllätys-sarjassa voiton vei chili-valkosipulisilakallaan Heikki Eskelinen Paraisilta.
Kim Öhman
Maustekalasarjan voitti Tage Gustafsson (vas.). Toisen palkinnon pokkasi Pirjo Salonen ja kolmannen Vento Aalto.

Helsingin Silakkamarkkinoiden Maustekala-sarjan pääpalkinnon voitti Tage Gustafsson Hangosta pisteillä 51. Toiseksi tulivat Pirjo ja Reima Salonen Taivassalosta pisteillä 46 ja kolmanneksi Vento Aalto Pyhämaalta pisteillä 43.

Silakkayllätys-sarjassa voiton vei chili-valkosipulisilakalla Heikki Eskelinen Paraisilta pisteillä 56. Toisen sijan pokkasivat Pirjo ja Reima Salonen Agricolan yrttisilakalla pistein 52 ja kolmannen sijan sai Toni Rantamaa Merikarvialta samoilla pisteillä Ämmäkarin silakallaan. Sääntöjen mukaisesti tasapistetilanteessa sijat ratkaisi korkeimpien arvosanojen lukumäärä.

Tänä vuonna Silakkaraadissa kilpailusilakoita maistelivat Suomen vapaa-ajankalastusmuseon projektipäällikkö Sirpa Glad-Staf, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen, Stadiluotsi Jarkko Laaksonen, toimittaja Sakari Nupponen, Energiateollisuuden viestintäpäällikkö Jukka Relander ja yrittäjä Janne Saarikko.

Vuodesta 1743 järjestetty Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista perinnetapahtumista. Tänä vuonna 32 kalastajaa myy Kauppatorilla tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista lauantaihin 6.–12.10. Myyntiaika sunnuntaista perjantaihin on klo 9–19 ja lauantaina klo 7–15.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruoka-alan ammattilaisille suunnattu myyntipalvelu kokoaa pientuottajien valikoimat yhteen osoitteeseen

Eivätkö turistit syö Suomessa? Visit Finland luopui ruokamatkailuhankkeista

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi