Ruokavirasto joutui heti säästökuurille - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Ruokavirasto joutui heti säästökuurille

Säästää pitäisi jopa viisi miljoonaa euroa neljässä vuodessa.
Johannes Tervo
Antti-Jussi Oikarisella on haasteena sopeuttaa Ruokaviraston talous. Uusi virasto syntyi tämän vuoden alussa eri virastojen toimintoja yhdistämällä.

Ruokaviraston käytettävissä olevat määrärahat vähenevät edelleen vuosina 2019–2023. Taloutensa tasapainottamiseksi Ruokavirasto aloittaa sopeuttamistoimien valmistelun. Säästää pitäisi vielä 4–5 miljoonaa euroa.

Ruokavirasto aloitti toimintansa tämän vuoden alussa, kun Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskus yhdistettiin. Se on jo tänä vuonna säästänyt ennakoivasti toimintamenojaan koko virastossa.

Säästöt ovat kohdistuneet muun muassa investointeihin, IT-järjestelmäkustannuksiin ja henkilöstökuluihin.

Tehdyt säästöt toimintamenoihin eivät viraston mukaan kuitenkaan riitä.

Valmisteltavilla sopeuttamistoimilla tavoitellaan taloudellisia vaikutuksia viraston talouteen vuoden 2020 aikana ja edelleen kehyskauden loppuun vuoteen 2023 alenevissa määrärahakehyksissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikko Kärnä haluaa poistaa alle 5,5 -prosenttisilta oluilta alkoholiveron: "Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan juoppouden poistamiseksi"

Somemyrsky taivutti Oululaisen – Reissumies-eväsleivän sianliha vaihtuu saksalaisesta kotimaiseksi

Palkittu elintarvikealan yritys on kymmenkertaistanut työntekijöidensä määrän seitsemässä vuodessa – "Luomulle ja luonnontuotteille on oikeasti kysyntää"

Korona lisäsi kotikokkailua, mutta suosikkiruokien kärjessä keikkuvat vanhat tutut