Elintarvike- ja juomasektorin vienti lupaavassa kasvussa vuoden ensimmäisellä puoliskolla: Kiina +64 prosenttia, Saksa +34,5 prosenttia - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Elintarvike- ja juomasektorin vienti lupaavassa kasvussa vuoden ensimmäisellä puoliskolla: Kiina +64 prosenttia, Saksa +34,5 prosenttia

Kaikkiaan vienti on kasvanut ensimmäisellä vuosipuoliskolla 13,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.
Johannes Tervo
Lihatuotteiden vienti on kasvussa Aasian markkinoilla.

Elintarvike- ja juomasektorin vienti on tänä vuonna ollut lupaavassa kasvussa. Business Finlandin mukaan vienti on kasvanut ensimmäisellä vuosipuoliskolla 13,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Merkittävää kasvua on saavutettu esimerkiksi Saksassa, jossa kasvua oli 34,5 prosenttia ja Kiinassa, jossa kasvua saavutettiin peräti 64 prosenttia. Muita hyvin kasvavia markkinoita ovat Business Finlandin mukaan Alankomaat, Norja, Japani, Tanska, Ruotsi ja Etelä-Korea.

Tuoteryhmistä kovassa nousussa ovat erityisesti maitojalosteet, kaura, muut elintarvikkeet sekä alkoholituotteet. Lihatuotteiden vienti on kasvussa Aasian markkinoilla.

"Suomen elintarvikealan kasvumahdollisuudet liittyvät alan yritysten kykyyn kansainvälistyä. Suomalaisille elintarvikeyrityksille tämä tarkoittaa panostamista entistä jalostetumpiin tuotteisiin, jotka nostavat viennin arvoa ja tarjoavat merkittävää lisäarvoa kuluttajille ja yritysasiakkaille", Business Finlandin Food from Finland -ohjelman päällikkö Esa Wrang toteaa tiedotteessa.

Tällä hetkellä elintarvikeala on Suomen neljänneksi suurin toimiala, joka työllistää suoraan noin 38 000 henkeä ja välillisesti jopa 340 000 henkeä. Elintarvikkeiden ja juomien viennin arvon ennustetaan saavuttavan tänä vuonna noin 1,75 miljardin euron tason.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Korona lisäsi kotikokkailua, mutta suosikkiruokien kärjessä keikkuvat vanhat tutut

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen