LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Tamperelaisopiskelijoiden vastaveto: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset vaativat Juveneksen ravintoloita puolittamaan ulkomaisen ruuan käytön ensi vuoden loppuun mennessä.
Juho Korpela
Riisin tilalle sopii esimerkiksi peruna.

Tamperelaisopiskelijat vaativat, että Tampereen ylioppilaskunnan omistama Juvenes osoittaa vastuullisuuttaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Siinä missä helsinkiläinen opiskelijaravintolayritys UniCafe ilmoitti lopettavansa kokonaan naudanlihan käytön ilmastonmuutossyistä, tamperelaisopiskelijat vaativat kotimaista ruokaa.

"Haluamme, että Juvenes korvaa esimerkiksi riisin ja soijan kotimaisilla vaihtoehdoilla. Nyt on myös viimeinen hetki vaihtaa kaikki ulkomaalainen liha ympäristöystävällisempään ja eettisempään kotimaiseen lihaan", puheenjohtaja Juho Korpela linjaa tiedotteessa.

Nuoria huolettaa erityisesti kasvisruuan kotimaisuusaste. Esimerkiksi tuontisoijaa käytetään kasvisruuassa paljon.

"Haluamme, että myös kasvissyöjillä on mahdollisuus syödä puhdasta ja vastuullista kotimaista ruokaa, missä esimerkiksi torjunta-ainejäämät ovat merkittävästi tuontiruokaa vähäisemmät."

Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuohenjuuston valmistajaksi nollapisteestä – kitsejuustu houkuttelee vieraita ja myy hyvin ravintoloille

K-ryhmä tutki: Kuluttajilla voimakkaampi huoli kotimaisen ruokatuotannon säilymisestä kuin koskaan – tältä näyttää ensi vuoden ruokakori

Koulun hävikki hupeni ja lapset oppivat, miten köyhillä ritareilla voi hillitä hukkaa – Kangasniemen maaseutuseura palkittiin ahkerasta ruokahävikkityöstä

Viisi Laitilan olutta mitalisijoille merkittävässä olutkisassa – kultaa tai pronssia kaikille oluille, joilla kilpailuun osallistui