Ruoka

Tamperelaisopiskelijoiden vastaveto: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset vaativat Juveneksen ravintoloita puolittamaan ulkomaisen ruuan käytön ensi vuoden loppuun mennessä.
Juho Korpela
Riisin tilalle sopii esimerkiksi peruna.

Tamperelaisopiskelijat vaativat, että Tampereen ylioppilaskunnan omistama Juvenes osoittaa vastuullisuuttaan ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Siinä missä helsinkiläinen opiskelijaravintolayritys UniCafe ilmoitti lopettavansa kokonaan naudanlihan käytön ilmastonmuutossyistä, tamperelaisopiskelijat vaativat kotimaista ruokaa.

"Haluamme, että Juvenes korvaa esimerkiksi riisin ja soijan kotimaisilla vaihtoehdoilla. Nyt on myös viimeinen hetki vaihtaa kaikki ulkomaalainen liha ympäristöystävällisempään ja eettisempään kotimaiseen lihaan", puheenjohtaja Juho Korpela linjaa tiedotteessa.

Nuoria huolettaa erityisesti kasvisruuan kotimaisuusaste. Esimerkiksi tuontisoijaa käytetään kasvisruuassa paljon.

"Haluamme, että myös kasvissyöjillä on mahdollisuus syödä puhdasta ja vastuullista kotimaista ruokaa, missä esimerkiksi torjunta-ainejäämät ovat merkittävästi tuontiruokaa vähäisemmät."

Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joko sinä toteutat närpiöläisten unelmaa: Ostat tomaattirasian leffaevääksi tai kurkkupikarin naposteltavaksi kaupan kassalta?

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon