LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Keskustan Anne Kalmari Helsingin yliopiston ravintoloiden naudanlihapäätöksestä: "Täysin epäjohdonmukainen"

Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.
Kari Salonen
Anne Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari pitää Helsingin yliopistolla ravintolatoimintaa pyörittävän UniCafen päätöstä lopettaa naudanlihan tarjoaminen ravintoloissaan käsittämättömänä ja kestämättömänä.

Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka. Hän pohtii kannanotossaan, miten tämä vähentää päästöjä.

"On syytä muistaa, että kotimaisessa naudanlihantuotannossa ei käytetä soijaa tai palmuöjyä, joiden tuotanto uhkaa sademetsiä. Sen sijaan naudat huolehtivat kulttuurimaisemista ja monimuotoisuudesta laiduntamalla", Kalmari huomauttaa tiedotteessa.

Kansanedustaja nostaa esiin myös sen, että uhanalaisista lajeista lähes kolmannes sijaitsee perinnebiotoopeilla.

"Päätös on täysin epäjohdonmukainen myös siitä näkökulmasta, että Helsingin yliopisto kuitenkin tuottaa niin naudanlihaa kuin maitoa sekä kouluttaa alan asiantuntijoita", hän jyrähtää.

Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.

"On kestämätöntä, että ”kasvismafia” yrittää ilmastonmuutoksen varjolla viedä toisilta ihmisiltä oikeuden syödä, mitä itse haluavat", hän sanoo.

Lue lisää:

Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuohenjuuston valmistajaksi nollapisteestä – kitsejuustu houkuttelee vieraita ja myy hyvin ravintoloille

K-ryhmä tutki: Kuluttajilla voimakkaampi huoli kotimaisen ruokatuotannon säilymisestä kuin koskaan – tältä näyttää ensi vuoden ruokakori

Koulun hävikki hupeni ja lapset oppivat, miten köyhillä ritareilla voi hillitä hukkaa – Kangasniemen maaseutuseura palkittiin ahkerasta ruokahävikkityöstä

Viisi Laitilan olutta mitalisijoille merkittävässä olutkisassa – kultaa tai pronssia kaikille oluille, joilla kilpailuun osallistui