Keskustan Anne Kalmari Helsingin yliopiston ravintoloiden naudanlihapäätöksestä: "Täysin epäjohdonmukainen" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Keskustan Anne Kalmari Helsingin yliopiston ravintoloiden naudanlihapäätöksestä: "Täysin epäjohdonmukainen"

Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.
Kari Salonen
Anne Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka.

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari pitää Helsingin yliopistolla ravintolatoimintaa pyörittävän UniCafen päätöstä lopettaa naudanlihan tarjoaminen ravintoloissaan käsittämättömänä ja kestämättömänä.

Kalmarin mukaan päätöksen todennäköinen seuraus on se, että pääosin kotimaisen naudanlihan korvaa pääosin ulkomainen tuontiruoka. Hän pohtii kannanotossaan, miten tämä vähentää päästöjä.

"On syytä muistaa, että kotimaisessa naudanlihantuotannossa ei käytetä soijaa tai palmuöjyä, joiden tuotanto uhkaa sademetsiä. Sen sijaan naudat huolehtivat kulttuurimaisemista ja monimuotoisuudesta laiduntamalla", Kalmari huomauttaa tiedotteessa.

Kansanedustaja nostaa esiin myös sen, että uhanalaisista lajeista lähes kolmannes sijaitsee perinnebiotoopeilla.

"Päätös on täysin epäjohdonmukainen myös siitä näkökulmasta, että Helsingin yliopisto kuitenkin tuottaa niin naudanlihaa kuin maitoa sekä kouluttaa alan asiantuntijoita", hän jyrähtää.

Kalmarin mielestä naudanlihapäätöksessä on todellisuudessa kyse ideologisesta ratkaisusta.

"On kestämätöntä, että ”kasvismafia” yrittää ilmastonmuutoksen varjolla viedä toisilta ihmisiltä oikeuden syödä, mitä itse haluavat", hän sanoo.

Lue lisää:

Helsingin yliopiston UniCafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt