LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Luulitko, että pakastepizza kannattaa paistaa uunin keskiosassa pellillä? Valmistaja kertoo, miten se oikeasti kannattaa tehdä

Vaikka pakastepizzan valmistaminen ei olekaan mitään rakettitiedettä, voi lopputuloksesta saada paljon maistuvamman, kun mielessä pitää muutaman perusasian.
Jaana Kankaanpää
Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire.

Suomessa syödään vuodessa noin 40 miljoonaa pakastepizzaa. Yksi suosion syy niiden suosion taustalla on helppo ja nopea valmistus.

Monelta saattaa kuitenkin nautinnon sijaan lautaselle räpsähtää joko kuiva korppu tai liian kostea murkina. Pakastepizzoistaan tunnetun Dr. Oetkerin tiedotteessa kerrotaan, miten pakastepizzasta tulee varma herkkupala.

Vaikka pakastepizzan valmistaminen ei olekaan mitään rakettitiedettä, voi lopputuloksesta saada paljon maistuvamman, kun mielessä pitää kolme perusasiaa, jotka ovat lämpö, alusta ja aika.

Dr. Oetkerin tiedotteessa muistutetaan, että uuneissa on eroja, ja joissakin uuneissa lämpötila saattaa heittää jopa muutamia kymmeniä asteita.

"Oman uunin paisto-ominaisuuksiin kannattaa perehtyä. Erot uunien välillä tulevat siitä, että toisissa uuneissa vastukset kytkeytyvät päälle myöhemmin ja toisissa aikaisemmin. Myös uunin ikä voi vaikuttaa lämpötilaan ja sitä kautta ruokien valmistumisaikaan", Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonen vinkkaa tiedotteessa.

Paras lopputulos saadaan, kun pizzan paistaa ritilällä leivinpaperin päällä ja uunin alaosassa. Näin pizza saa pohjan kautta juuri sopivan annoksen lämpöä.

"Ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta. Pakastepizzalle tasalämpö ja paistaminen alatasolla varmistavat herkullisen aterian", Iivonen sanoo.

Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire. Iivosen mukaan nälässäkään ei kuitenkaan kannata olla liian kiireinen.

"Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma. Jos pizzan tyrkkää haaleaan uuniin, se joutuu olemaan siellä kauemmin ja lopputuloksena voi olla kuivunutta korppua", hän neuvoo.

Lue myös:

Italialaiset ovat pizzasta hyvin tarkkoja: Kaksi eri lihaa on fiasko

K-ryhmä selvitti suomalaisten arkiruokasuosikit – pizza kymmenen kärjessä

Mikä kelpaa kansallisruuaksi?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuohenjuuston valmistajaksi nollapisteestä – kitsejuustu houkuttelee vieraita ja myy hyvin ravintoloille

K-ryhmä tutki: Kuluttajilla voimakkaampi huoli kotimaisen ruokatuotannon säilymisestä kuin koskaan – tältä näyttää ensi vuoden ruokakori

Koulun hävikki hupeni ja lapset oppivat, miten köyhillä ritareilla voi hillitä hukkaa – Kangasniemen maaseutuseura palkittiin ahkerasta ruokahävikkityöstä

Viisi Laitilan olutta mitalisijoille merkittävässä olutkisassa – kultaa tai pronssia kaikille oluille, joilla kilpailuun osallistui