Ruoka

Söin täällä: Ruka Pizzan lakkahillo, poro ja leipäjuusto pitsan päällä – kuulostaa oudolta mutta toimii

Ruka Pizzan Lapponessa suolaisen ja makean yhdistelmä osuu makuhermoon.
Kantarellit ovat mukavasti kokonaisina pitsan päällä.

Ruka Pizzan Lapponea pitää ehdottomasti kokeilla: lakkahilloa pitsan päällä ja lisäksi savuporoa, leipäjuustoa ja kantarelleja.

Ei huono! Suolaisen ja makean yhdistelmä on nykyisin tuttu niin suklaassa kuin jäätelössä, miksei siis pitsassakin. Kun on muutenkin tottunut höystämään liharuokansa jonkun sortin hillolla, ei lakkahillo tökkää, vaan pikemminkin voitelee suloisesti pitsan alasmenoa.

Pizzeria Rukan listalla on lukuisia vaihtoehtoja italialaisista lappilaisiin täytteisiin. Esimerkiksi Quattro Lapponessa on kylmäsavustettua poron sisäpaistia ja kylmäsavulohta ja Renna di Boscossa lakkahillon lisäksi muun muassa aurajuustoa. Salaattiakin saa, ja sen seuraksi tarjotaan uunituoretta patonkia, joka tosin paljastuu pitsataikinasta paistetuiksi pitkulaisiksi leipäsiksi.

Pitsoissa käytetyn poron, kebabin tai jauhelihan alkuperätietoa ei näy missään. Tarjoilijakaan ei sitä tiedä, mutta lupaa kysyä ja kertoo sitten, että poro tulee Röngältä ja kebab Beofoodilta. Asiakas ei tiedosta juuri viisastunut.

Pitsajuustona Ruka Pizza käyttää Kuusamon juustoa, mikä myös listalla mainitaan, samoin kuin tomaattikastikkeen merkki, Mutti.

PIzzeria Ruka, Rukatunturintie 4, Rukatunturi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hailuodon Panimo kulkee vastavirtaan – paikallisen maltaan lisäksi toiveissa olisi myös saarella kasvanut maatiaishumala

Ei tullut panimoa vaan mallastamo – paikallisuuden ja jälijtettävyyden arvo nousee myös maltaissa

Söin täällä: SicaPellen brunssilla kukkakaali on pihvi ja punajuuria piristävät punaherukat

Näin valitset viinit jouluruuille: Kaloille happoista valkoista, kinkulle kepeää punaista, nosta joulupöytään omat lempijuomat