Ruoka

Isänpäivälounaalle herkullinen lopetus: suklaista tiikerikakkua

Sunnuntaina hemmotellaan isää kunnon lounaalla, joka alkaa samettisella maa-artisokkakeitolla, jatkuu täyteläisellä lihapadalla ja huipentuu suklaiseen tiikerikakkuun.
Jaana Kankaanpää
Perinteinen tiikerikakku on saanut uuden muodon sekä makua appelsiinitäysmehusta ja suklaakuorrutteesta.

Jos olet onnistunut saamaan hirvenpaistia, niin siitä valmistuu herkullinen burgundinpata. Naudanpaistikin käy.

Kypsennysaika riippuu lihan mureudesta. Sisä- ja paahtopaisti ovat mureampia kuin ulko- ja kulmapaistit. Kastikkeen täyteläinen maku syntyy mausteilla, punaviinillä ja pekonilla.

Oman makulisänsä tuo myös se, että lihakuutiot ruskistaa hyvin. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin tunnin verran ennen paistamista. Ruskista lihakuutiot parissa kolmessa erässä. Siivilöi pannun huuhteluliemi halutessasi pataan.

Alkuaan pataan on käytetty nesteeksi Pinot Noir -rypäleistä valmistettua Burgundin punaviiniä. Punaviiniksi sopii hyvin ruokakaupasta saatava punaviini, myös alkoholiton vaihtoehto. Samaa viiniä voi tarjota ruokajuomana.

Padan lisäksi kypsennetään uunissa kasviksia. Hasselbackan perunat saavat seurakseen uunipannulle pieniä nauriita ja ruusukaaleja. Kuoritut perunat ja nauriit leikataan ohuiksi viipaleiksi niin, että pohja jää ehyeksi. Toki ne voi vain pestä huolellisesti ja leikata viillot kuoripäällisiin kasviksiin.

Voisulalla voidellut ja korppujauho-juustoraasteseoksella maustetut kasvikset ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.

Kahvin kanssa on tarjolla suklaalla kuorrutettu tiikerikakku. Perinteisesti kakku paistetaan rengaskakkuvuoassa. Kypsennä tällä kertaa tasapohjaisessa vuoassa. Appelsiinitäysmehu antaa lisämakua kakkuun. Makea suklaakuorrutus ja appelsiinimarmeladit viimeistelevät kakun.

Katso kaikki ohjeet MT Ruoka -reseptihausta.

Isänpäivän lounas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kasvatetun kalan omavaraisuusaste on laskenut Suomessa alle 15 prosenttiin – Elinkeino on täysin riippuvainen Ruotsista ja Norjasta

Atria saa vihdoin oman ravintolansa auki Helsinkiin – lihantuottajat esillä bistron kunniagalleriassa

Herkkävatsaisille ilouutinen: Fazer kehitti vehnäleivän, joka ei turvota mahaa ja pieretä

Useat kaupungit raivaavat ravintoloille tilaa laajentaa terassejaan – tukee yritysten toipumista koronakevään katastrofista