Ruoka

Viipurilaisen kotileipomon bagelin välissä yllätys: lakkahilloa kalkkunan kyytipoikana

Viipurilainen kotileipomo tuo kivasti esille pientuottajia, joille on pihalla oma pikku myymäläkin – tosin vaihtelevasti auki.
Viipurilainen kotileipomo luottaa lähellä tuotettuun.

Viipurilaisen kotileipomon kahvila eli hienommin Cafe & Deli Asikkalan Vääksyssä sijaitsee sopivasti Jämsä–Lahti-tien varrella, kun kahvihammasta alkaa ajaessa kolottaa.

Kahvila ei ole suurensuuri eikä samalla voi tankata autoa, mutta pysähdys kannattaa. Niin hyvältä sekä suolaiset että makeat kahvileivät näyttävät.

Vitriinissä on esillä broileri-aurajuusto- tai tomaatti-mozzarellapiirasta, mutta päädyn bageliin, jonka täytteenä on Merosen savukalkkunaa ja valkohomejuustoa. Juusto selviää kysyttäessä Kolatun brieksi, siis suomalaista sekin.

Rinkelin lisätäytteinä on tuorejuustoa, vihanneksia ja – yllätys: lakkahilloa. Ihan hyvä makea säväys suolaiseen välipalaan.

Lounasta kotileipomon kahvila ei tarjoa, mutta yhdellä bagelilla jaksaa hyvin ajaa kotiin asti. Mehevä rahka-puolukkapiirakka tarttuu vielä matkaevääksi ja kotiin viemisiksi ostan rapeakuorisia siemenpaloja, joihin on käytetty lähiruista. Leipävalikoima houkuttaisi ostamaan enemmänkin.

Viipurilaisen kotileipomon Cafe & Deli, Pasolanharjuntie 1, 17200 Asikkala www.viipurilainen.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joko sinä toteutat närpiöläisten unelmaa: Ostat tomaattirasian leffaevääksi tai kurkkupikarin naposteltavaksi kaupan kassalta?

Tutkimusprofessorin mukaan monet kaupat säilyttävät perunoita aivan väärin: "Ihan sama, mitä hienoja asioita laadun eteen tekee pitkin ketjua, jos se yhdessä kohtaa pilataan"

Ravintoloille kehitellään hiilijalanjäljen mittaria – "Vaikutusta syntyy, kun tarpeeksi suuri joukko tulee omilla teoillaan mukaan”

Forssalainen Jospak keräsi miljoonan – keväällä avattava tuotantolinja moninkertaistaa vuokien tuotannon