Uusi leipomokahvilaketju aloittaa – paikallisen leipomon tuotteet haastamaan kaupan paistopisteitä - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Uusi leipomokahvilaketju aloittaa – paikallisen leipomon tuotteet haastamaan kaupan paistopisteitä

Ensimmäinen leipomokahvila avattiin Tampereelle. Tavoitteena on avata lisää liikkeitä ympäri maata.
Antti Erikivi
Ensimmäinen Baker’s Story -leipomokahvila avattiin Tampereen juna-asemalle.

Uusi leipomokahvilaketju Baker’s Story aloittaa toimintansa. Ketjun ideana on, että tarjolla olevat tuotteet ovat pääosin alueen paikallisesta leipomosta.

Ensimmäinen kahvila avataan tällä viikolla Tampereen juna-asemalla. Kahvilan tuotteet tulevat Branderin leipomosta. Tarjolla on esimerkiksi tuotteita, joita 1920-luvulla perustettu leipomo on tehnyt vuosikymmeniä, kuten briosseja.

Kahvilaketjua kehittää ja laajentaa leipomoteollisuuden yritys Leipurin Oyj. Tavoitteena on avata useita vastaavia leipomokahviloita ympäri Suomea.

Yhtiö perustelee tiedotteessa koko leipomoalan kokemaa muutosta vuosituhannen jälkeen kauppojen paistopisteiden tultua markkinoille.

"Monelle leipomolle on entistä haastavampaa saada omia tuotteitaan vähittäiskauppoihin myyntiin", johtaja Antti Erikivi sanoo.

"Toivomme, että leipomotuotteidenkin ympärillä käytäisiin keskustelua siitä mistä ne tulevat. Tahdomme tarjota kuluttajille kotimaisia vaihtoehtoja."

Brander leipomolla on jo entuudestaan kahviloita Tampereella, esimerkiksi vanhassa raitiovaunussa toimiva Ratikka-kahvila.

"Konseptissa tuodaan hyvällä tavalla esiin pienleipomoiden tuotteita. Toivomme, että tuotteemme tulevat kuluttajille näin paremmin esille ", leipomon toimitusjohtaja Eerikki Lounamaa sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Suomalaisten kehittämää krapulajuomaa aletaan myydä Venäjällä – Suomessa ehkä vasta talvella

Suositussa ranskalaisessa ruokaohjelmassa yritetään jäljitellä haukivaahtoa — kuinka huippukokilta sujuu jäkälän käyttö ruuassa?