Keskustan Kärnä vaatii viranomaisilta tehokkaampaa ravintolaruuan alkuperävalvontaa – väläyttää uhkasakkoja - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Keskustan Kärnä vaatii viranomaisilta tehokkaampaa ravintolaruuan alkuperävalvontaa – väläyttää uhkasakkoja

"Asetus on ollut voimassa toukokuusta, joten aikaa on kyllä ravintoloille annettu", hän korostaa.
Jarkko Sirkiä
Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on pettynyt useiden ravintoloiden tapaan suhtautua toukokuussa voimaan tulleeseen alkuperämaa-asetukseen, jonka mukaisesti ravintoloiden on ilmoitettava käyttämänsä lihan alkuperä.

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on pettynyt useiden ravintoloiden tapaan suhtautua toukokuussa voimaan tulleeseen alkuperämaa-asetukseen, jonka mukaisesti ravintoloiden on ilmoitettava käyttämänsä lihan alkuperä. Hän vaatiikin viranomaisilta nykyistä tehokkaampaa ravintolaruuan alkuperävalvontaa.

"Sellaiset ravintolat, jotka tarjoavat pääasiassa suomalaista lihaa, kyllä ilmoittavat käyttämiensä elintarvikkeiden alkuperän. Sen sijaan sellaiset ravintolat, jotka tarjoavat thaimaalaista kanaa tai brasilialaista nautaa, eivät tunnu vapaaehtoisesti ilmoitusta antavan vaikka laki siihen velvoittaa. Sen toki ymmärtää, sillä kukaan ei halua syödä kloorilla pestyä broileria tai antibiooteilla kyllästettyä nautaa, jonka laitumet on raivattu sademetsiin", Kärnä sanoo tiedotteessa.

Kansanedustaja korostaa, että ravintoloiden on kuitenkin noudatettava lakia.

Tehokkaamman viranomaisvalvonnan lisäksi Kärnä nostaa esiin uhkasakon mahdollisuuden. Hän väläyttää, että viranomaiset määräisivät asetusta rikkovat ravintolat ilmoittamaan käyttämänsä lihan alkuperän uhkasakon uhalla.

"Asetus on ollut voimassa toukokuusta, joten aikaa on kyllä ravintoloille annettu", hän korostaa.

Lue lisää:

EU hyväksyi: lihan alkuperämerkintä ravintoloissa pakolliseksi Suomessa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt

Särkikalan heikko saanti, alihankkijan konkurssi ja pakkausongelmat veivät lahnajauhelihan kaupoista – sinnikäs yrittäjä selätti ongelmat ja tuote tekee paluun

Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa – syytteet liittyivät ananasmehun vastuulliseen tuotantoon