Ruoka

Kysely: Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan laatuun on vahvistunut – vahvimmin lihaan luottavat miehet ja yli 55-vuotiaat

Reilu kolmannes kuluttajista pitää suomalaisen lihan laatua täysin moitteettomana. Viime vuonna vastaavan arvion antoi noin neljännes.
Maiju Pohjanheimo
Heikoimman arvion suomalaisen lihan laadusta antoivat nuoret, 15–24 -vuotiaat kuluttajat.

Kuluttajat luottavat suomalaisen lihan laatuun aiempaa vahvemmin. Nyt reilu kolmannes kuluttajista pitää suomalaisen lihan laatua täysin moitteettomana. Viime vuonna vastaavan arvion antoi noin neljännes.

Suomalaisten mielipiteitä lihan laadusta selvitettiin Lihatiedotuksen teettämässä tutkimuksessa lokakuussa. Lihatiedotus lähetti asiasta tiedotteen perjantaina.

Tuloksista selviää, että suomalaisen lihan laatua oman käsityksensä mukaan moitteettomana pitävien kuluttajien määrässä ei ole tapahtunut muutosta viimeisen vuoden aikana. Kahdeksan kymmenestä arvioi laadun edelleenkin vähintään moitteettomaksi.

Vahvimmin suomalaisen lihan laatuun luottavat miehet ja yli 55-vuotiaat kuluttajat. Miehistä 37 prosenttia ja noin 40 prosenttia yli 55-vuotiaista pitää laatua täysin moitteettomana.

Heikoimman arvion antoivat nuoret, 15–24 -vuotiaat kuluttajat. Heistä 12 prosenttia epäilee tai arvioi tietävänsä, että suomalaisen lihan laatu ei ole täysin moitteetonta.

Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2019 -tutkimukseen vastasi 1 108 yli 15-vuotiaista suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Agri Oy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hailuodon Panimo kulkee vastavirtaan – paikallisen maltaan lisäksi toiveissa olisi myös saarella kasvanut maatiaishumala

Ei tullut panimoa vaan mallastamo – paikallisuuden ja jälijtettävyyden arvo nousee myös maltaissa

Söin täällä: SicaPellen brunssilla kukkakaali on pihvi ja punajuuria piristävät punaherukat

Näin valitset viinit jouluruuille: Kaloille happoista valkoista, kinkulle kepeää punaista, nosta joulupöytään omat lempijuomat