Ruoka

Näin loihdit herkut hirvestä, peurasta ja fasaanista

Metsä tarjoaa herkkujaan sille, joka ­näkee vähän vaivaa. Mari Kiven ohjeilla tulos sulaa suussa.
Kimmo Haimi
Hirvihamppariin voi jokainen koota mieleisensä täytteet.

Mikä maistuukaan ihanammalta metsäretkellä kuin nuotiolla kypsennetty hampurilainen. Solttilan Majalla Hyvinkäällä pihvi valmistetaan kokonaan hirvenlihasta ja ruisleivän väliin valitaan herkulliset kasvislisäkkeet.

Solttilan Majan emännän Mari Kiven tattikeitossa on säväys sherryä ja purtavana paistettuja tattikuutioita. Keitto maistuu hyvän leivän kanssa lounaana tai riistapäivällisen alkukeittona.

Fasaaninliha on rasvatonta, joten siitä Mari Kivi valmistaa usein pihvejä Wallenbergin tapaan. Kermalla pehmenee kuivempikin liha. Usein Kivi tekee fasaanista myös wokkia.

Peurasta tulee mainiota suikalepaistia, joka tarjotaan keitettyjen perunoiden ja salaatin sekä puolukkahillon kera.

Mari ja Jukka Kivi työskentelevät keittiössä yhdessä, mutta silloin tällöin apuna on Jukan sisko Paula Raita. Kivien kaksi lasta tulee käymään isän- ja äitienpäivinä – töihin, koska silloin Solttilan Majalla tarjotaan lounasta muille perheille.

Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pohjalaiset kaurasipsit ensi esittelyssä Berliinissä – "Pari vuotta sitten kauraa pidettiin täällä vielä hevosten rehuna"

Kaslink tutki: Suomalaiset edelläkävijöitä kasvipohjaisten tuotteiden käytössä – Ruotsi tulee kaukana perässä

Viron tuottajaliiton puheenjohtaja luottaa Berliinissä hirvimakkaran voimaan

Näin EU seuraa ruokaturvallisuutta: Belgiassa valmistetaan ruuasta vertailunäytteitä, joita välitetään eteenpäin ympäri maailmaa