Ruoka

Nyt on haussa Suomen taitavin kalaruokakokki

Suomen Seafood Chef 2020 selviää finaalissa, joka käydään keväällä Gastro Helsinki -tapahtumassa.
Jaana Kankaanpää
Kalaruokakilpailun avulla halutaan innostaa ammattikokkeja kalaruokien valmistamiseen.

Seafood Chef on Pro Kala ry:n ja Food Camp Finlandin lanseeraama kilpailu, jossa etsitään Suomen taitavinta kala- ja äyriäiskokkia. Tuomaristo valitsee keittiömestari Pekka Terävän johtamana esikarsinnasta neljä kilpailijaa Gastro Helsinki -tapahtumassa käytävään finaaliin.

"Kala koetaan usein turhaan liian haastavaksi raaka-aineeksi", toteaa Terävä.

Kilpailulla halutaan paitsi korostaa kalojen ja äyriäisten erinomaisuutta raaka-aineena, myös kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten valmistamiseen ja tarjoamiseen entistä enemmän.

"Kala on raaka-aineena ainutlaatuisen monipuolinen. Se taipuu mihin tahansa maailman keittiöistä", Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa.

Hakuohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät kilpailun nettisivuilta osoitteesta www.seafoodchef.fi. Esikarsinta on käynnissä ja päättyy 19. tammikuuta. Tuomaristo valitsee suoraan finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella.

Finaalissa 13. maaliskuuta valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.

Kilpailun järjestävät Pro Kala ry ja Food Camp Finland. Lisäksi kilpailua ovat mahdollistamassa pääyhteistyökumppanit Benella, Chipsters, Electrolux, Medanta ja Gastro Helsinki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli