Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa

Kotimaisista kaloista eniten syötiin kirjolohta ja ulkomaisista kasvatettua lohta.
Sanne Katainen
Kotimaista kalaa suomalaiset kuluttivat asukasta kohden kolme ja puoli kiloa fileepainoksi laskettuna.

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna vähemmän kalaa aiempaan verrattuna, kertoo Luonnonvarakeskus Luke. Kalan kokonaiskulutus laski Luken tilastojen mukaan kuusi ja puoli prosenttia edellisvuodesta.

Kotimaista kalaa suomalaiset kuluttivat asukasta kohden kolme ja puoli kiloa fileepainoksi laskettuna ja tuontikalaa hieman yli yhdeksän kiloa.

Kotimaisista kaloista eniten syötiin kirjolohta ja ulkomaisista kasvatettua lohta. Tuontilohen kulutus laski aiempaan vuoteen verrattuna 13 prosenttia.

Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin muikkua, haukea, ahventa, kuhaa, silakkaa ja siikaa.

Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista kalatuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja -valmisteita, kasvatettua kirjolohta, sillisäilykkeitä, pakastettua seitiä sekä katkarapuja ja katkaraputuotteita.

Tilasto perustuu kaupallisen kalastuksen ja vapaa-ajankalastuksen saalistilastoihin, kalanviljelyn tuotantotilastoon sekä kalan ulkomaankauppatilastoon.

Kotimaisen kalan kulutuksen laskua selittää muun muassa se, että vapaa-ajan kalastajat ovat saaneet saalista entistä vähemmän.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt