Ruoka

Söin täällä: Kasvisbuumi näkyy Viking Linen joulubuffassa – kuorrutetut lanttukuutiot vaisu korvaus kinkulle

Vegaanitkin saavat silti vatsansa täyteen, sillä vaihtoehtojen runsaus pökerryttää. Sekasyöjälle vaihtoehtoja on peräti 160 ja karkit päälle.
Ensimmäinen lautasellinen täyttyy kalaherkuista. Lasissa on muikkuja smetanan ja hopeasipulin kera.

Viking Linen joulubuffetissa iskee ähky, jos haluaa maistaa kaikkea, sillä tarjolla on 160:tä eri sorttia plus lasten pöytä. Täytyy siis keskittyä omiin suosikkeihin tai uutuuksiin.

Ruotsin kokkimaajoukkue on suunnitellut pöydän nyt kolmatta kertaa. Sen kapteenin Fredrik Anderssonin mukaan tänä vuonna on lisätty vegaanivaihtoehtoja ja kasviksia ja pyritty käyttämään raaka-aineet tarkasti.

Esimerkiksi aiemmin muikusta otettiin talteen mäti ja loppu meni minkinrehuksi. Nyt muikut tarjoillaan joulupöydässä smetanan ja hopeasipulin kera.

Vegaaneille on viisi eri lämmintä ruokaa, mutta vähän vaisulta tuntuu korvata kinkku kuorrutetuilla lanttukuutioilla. Hauska kasvisuutuus on esimerkiksi kolmella tavalla valmistettu maa-artisokka.

Tämän joulun uutuus on glögimarinoitu, ilmakuivattu kinkku. Perinteinen kinkku tulee Suomesta, mutta tämä Saksasta, koska Suomesta ei kuulemma löydy tavaraa riittävästi – joulupöydässä syö noin 200 000 matkustajaa.

Kasvisten käytön lisäys näkyy menekissä: siinä missä Andersson varasi kaksi vuotta sitten 200 grammaa lihaa tai kalaa syöjää kohti, nyt riittää 120 grammaa.

Viking Linen buffet-joulupöytä tarjolla 26.12.2020 asti.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli