Söin täällä: Kasvisbuumi näkyy Viking Linen joulubuffassa – kuorrutetut lanttukuutiot vaisu korvaus kinkulle - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Söin täällä: Kasvisbuumi näkyy Viking Linen joulubuffassa – kuorrutetut lanttukuutiot vaisu korvaus kinkulle

Vegaanitkin saavat silti vatsansa täyteen, sillä vaihtoehtojen runsaus pökerryttää. Sekasyöjälle vaihtoehtoja on peräti 160 ja karkit päälle.
Ensimmäinen lautasellinen täyttyy kalaherkuista. Lasissa on muikkuja smetanan ja hopeasipulin kera.

Viking Linen joulubuffetissa iskee ähky, jos haluaa maistaa kaikkea, sillä tarjolla on 160:tä eri sorttia plus lasten pöytä. Täytyy siis keskittyä omiin suosikkeihin tai uutuuksiin.

Ruotsin kokkimaajoukkue on suunnitellut pöydän nyt kolmatta kertaa. Sen kapteenin Fredrik Anderssonin mukaan tänä vuonna on lisätty vegaanivaihtoehtoja ja kasviksia ja pyritty käyttämään raaka-aineet tarkasti.

Esimerkiksi aiemmin muikusta otettiin talteen mäti ja loppu meni minkinrehuksi. Nyt muikut tarjoillaan joulupöydässä smetanan ja hopeasipulin kera.

Vegaaneille on viisi eri lämmintä ruokaa, mutta vähän vaisulta tuntuu korvata kinkku kuorrutetuilla lanttukuutioilla. Hauska kasvisuutuus on esimerkiksi kolmella tavalla valmistettu maa-artisokka.

Tämän joulun uutuus on glögimarinoitu, ilmakuivattu kinkku. Perinteinen kinkku tulee Suomesta, mutta tämä Saksasta, koska Suomesta ei kuulemma löydy tavaraa riittävästi – joulupöydässä syö noin 200 000 matkustajaa.

Kasvisten käytön lisäys näkyy menekissä: siinä missä Andersson varasi kaksi vuotta sitten 200 grammaa lihaa tai kalaa syöjää kohti, nyt riittää 120 grammaa.

Viking Linen buffet-joulupöytä tarjolla 26.12.2020 asti.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt